Közélet

Egymillió forint gyűlt össze a jótékonysági "fagylaltgyárakban"

Egymillió forint gyűlt össze a jótékonysági "fagylaltgyárakban"

2013. augusztus 28., szerda
Egymillió forint gyűlt össze a jótékonysági "fagylaltgyárakban"

Összesen mintegy egymillió forint adomány gyűlt össze a budapesti, balatonlellei és sárvári jótékonysági "fagylaltgyárakban": a bevételből hátrányos helyzetű gyerekek nyaraltatását támogatják.

A karitatív akcióban, az augusztus elseje óta eladott fagylaltokból összegyűlt bevételből száz felnőtt és gyermek utazhatott vakációzni: a budapestiek Balatonlellén, míg a balatoniak Sárváron és a fővárosban nyaralnak augusztus 20. és szeptember 1. között. Budapesten két helyszínen, Józsefvárosban és Óbudán, valamint Sárváron és Balatonlellén működött a jótékonysági fagyizó, ahol egy gombóc ára 180 forint volt. A bevétel felét költik arra, hogy utazhassanak azok, akiknek nem volt esélyük, hogy az idén önerőből valósítsák meg vakációjukat. A másik felét ugyancsak jótékony célra fordították: fizetést biztosítottak a "fagylaltgyárban" foglalkoztatott munkanélkülieknek és olyan egyetemistáknak, akik e munka nélkül nehezebben tudtak volna felkészülni a szeptemberi tanévkezdésre. Többen tandíjukat fizetik majd ki fizetésükből - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t. Jövőre várhatóan Balatonfüred is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz. A tervek szerint a füredi gyár nemcsak jótékonysági feladatokat látna el, hanem ingyenesen árképzési és vendégcsalogató információkkal is ellátnák a turizmusból élő lakosokat. Céljuk, hogy megtartsák azokat a vendégeket, akik már legalább egyszer kíváncsiak voltak a füredi turisztikai attrakciókra. Az akcióba turisztikai, reklám- és vendéglátóiparban jártas szakemberek is bekapcsolódnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.