Közélet

Egy tápéi csatornában születtek meg a kiskutyák

Egy tápéi csatornában születtek meg a kiskutyák

2013. augusztus 26., hétfő
Egy tápéi csatornában születtek meg a kiskutyák
1491_3

Tápén, egy magánház előtti esőelvezető csatornában hozta világra kölykeit egy kóbor kutya, az ebeket az Orpheus Állatvédő Egyesület vette gondozásba.

Állatbarátok vették észre, hogy Szeged-Tápén, az egyik magánház előtti esőelvezető csatornába ellett le egy apró termetű kiskutya. A közelben lévő állatbarátok dobozba tették a kölyköket. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere az anyakutyát és az öt picit is biztonságba helyezte. Az állatvédők nyomatékosan felhívják az állattartókat a felelős állattartásra. A kedvencek szenvedtetése és utcára dobása is kimeríti az állatkínzás bűncselekmény fogalmát. Július elejétől halmozati büntetésként akár három évig terjedő börtönnel is büntethető az állatkínzás. Az anyakutya és a picik is (sok sok utcáról megmentett állattal együtt) a www.ebangyal.hu gazdikereső révén szerető gazdit keresnek.

1491

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.