Bulvár

Csökkent a táblagépek eladása a második negyedévben

Csökkent a táblagépek eladása a második negyedévben

2013. augusztus 8., csütörtök
Csökkent a táblagépek eladása a második negyedévben

A táblagépek globális eladása az idei második negyedévben 9,7 százalékkal 45,1 millióra csökkent az első negyedévhez képest az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és számítástechnikai piackutató vállalat adatai szerint.

A cég hétfőn arról is beszámolt, hogy az eladott készülékek száma ugyanakkor 60 százalékkal nőtt a tavalyi második negyedévvel összevetve. Az IDC számításai szerint a táblagéppiacon továbbra is az Apple a listavezető, 14,6 millió eladott készülékkel. A cég értékesítése a tavalyi második negyedévhez képest 14 százalékkal csökkent, globális piaci részesedése 60,3 százalékról 32,4 százalékra zsugorodott. A második helyen álló Samsung 8,1 millió táblagépet adott el az egy évvel korábbi 2,1 millió után, a cég piaci részesedése a szegmensben 18 százalék volt az egy évvel korábbi 7,6 százalék után. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén az AsusTek Computer áll, 2 milliós eladással, piaci részesedése 3,3 százalékról 4,5 százalékra nőtt. A negyedik a Lenovo volt az idei második negyedévben. A cég 1,5 millió táblagépet adott el, piaci részesedése pedig 1,3 százalékról 3,3 százalékra emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.