Közélet

Ázsiai diákok látogattak Szegedre + VIDEÓ

Ázsiai diákok látogattak Szegedre + VIDEÓ

2013. augusztus 16., péntek
Ázsiai diákok látogattak Szegedre + VIDEÓ
azsiaidiakok_szma

Csütörtökön a Makón zajló Zoom to Europe and Asia 2013 ázsiai csapata Szegedre is ellátogatott, megtekintve a város nevezetességeit.

A Makói Nyári Filmfesztivál keretén belül a Zoom to Europe and Asia 2013 koreai, thaiföldi és vietnami résztvevői tettek látogatást városunkban csütörtökön. Az Ázsiából érkezett fiatalok körbejárták a belvárost, érintve a legfontosabb látnivalókat: elsétáltak a Dóm és Széchenyi térre, megtekintették a Móra Ferenc Múzeumot és a városháza épületét is. A távoli országokból ideutazott fiatalok számára nagy élmény volt Magyarország, hiszen sokan közülük soha nem jártak még az öreg kontinensen. "Nagyon szépnek találom ezt a várost, Korea magas tornyai és felhőkarcolói mellett ehhez hasonló, kultúrákat ötvöző épületeket még sohasem láttam" - mesélte az egyik vendég. A fiatal filmesek első nemzetközi találkozóját egyébként éppen tíz esztendeje rendezték meg, akkor még Zoom to Europe, azaz Közelítés Európára mottóval. Mostanra a rendezvény világtalálkozóvá bővült, így a nevében már Ázsia is szerepel, résztvevői között pedig a hazaiak mellett német, görög, spanyol és erdélyi alkotók, illetve ázsiai vendégek is találhatóak.

Tekintse meg a SZEGEDma TV videóját!

http://www.youtube.com/watch?v=2ZGdU1mPtUg&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.