Sport

Atlétika: mozgástechnikai hiba hátráltatta Márton Anitát + VIDEÓ

Atlétika: mozgástechnikai hiba hátráltatta Márton Anitát + VIDEÓ

2013. augusztus 15., csütörtök
Atlétika: mozgástechnikai hiba hátráltatta Márton Anitát + VIDEÓ
martonanita_titan

Nem sikerült a döntőbe jutás Márton Anitának a moszkvai szabadtéri világbajnokságon. A Titán Triatlon Club súlylökője maga mesélt a SZEGEDma.hu-nak a versenyen történtekről.

Márton Anita

előzetes várakozásaitól elmaradva csak a 20. helyen végzett az oroszországi vb selejtezőkörében. A szegedi sportolónő a megmérettetés előtt

úgy nyilatkozott

portálunknak, kiváló erőnléti állapotban van, a finálé eléréséhez azonban alighanem túl kell majd szárnyalnia eddigi személyes rekordját is (18,48 méter). Mint utólag kiderült, ez nem lett volna elengedhetetlenül szükséges, hiszen a döntőt jelentő 12. helyhez 17,87-es lökés is elég volt a fehérorosz

Alena Kopectől

. Sőt, a magyar versenyző legjobbja összesítésben egy hatodik helyet jelentett volna. A Titán TC sportolója azonban két 17 méter alatti próbálkozás mellett csak egy 17,32-es eredményt dobott. „A bemelegítés teljesen jól zajlott, semmilyen gond nem jelentkezett. Akad azonban a mozgástechnikámban egy kisebb hiba, aminek kijavításán már régóta dolgozunk. Előfordul, hogy izgulok a versenyeken, így ezúttal is volt bennem némi drukk. Sajnos ez éles helyzetben ezúttal elősegítette az említett technikai probléma jelentkezését a dobások során. Nagyon sajnáltam a dolgot, mert minden edzésen sokkal jobbat teljesítettem a versenyeredményemnél, és általában nem jellemző rám, hogy ne nyújtanék jobbat a döntő pillanatokban a tréningeknél” – részletezte Márton Anita. http://youtu.be/JFNMho04_m4 A torna körülményeiről szólva elmondta, minden adott volt a versenyzéshez, a szervezők és az időjárás is megtették a magukét. Ennek ellenére a magyar súlylökőhöz hasonlóan a mezőny jelentős része tudásán alul teljesített. „Szeptemberben biztosan lesz két versenyem, jelenleg azokra készülünk. Elsősorban technikai edzéseket folytatunk, próbáljuk a világbajnokságon jelentkező mozgáshibát kijavítani. A formám mindenesetre megvan, mindenképpen szeretnék még idén egy komoly eredményt lökni” – tette hozzá már a jövőbe tekintve.

Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.