Egészség

ÁNTSZ: a Tiszántúlon és Kecskemétnél vörös riasztás parlagfűre

ÁNTSZ: a Tiszántúlon és Kecskemétnél vörös riasztás parlagfűre

2013. augusztus 24., szombat
ÁNTSZ: a Tiszántúlon és Kecskemétnél vörös riasztás parlagfűre

A Tiszántúlon, a Köröstől északra, valamint Kecskemét térségében a parlagfű pollenkoncentrációja elérte a légköbméterenként 50-99 pollenszemet, így erre a területre vörös, vagyis másodfokú riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.

Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat adatai szerint az Alföld többi részén, illetve a Dunát átlépve egészen a Pécs-Székesfehérvár-Budapest vonalig, továbbá az ország északnyugati részén légköbméterenként 30-49 pollenszemet mértek, ami az elsőfokú, piros riasztási szintnek felel meg. Közölték azt is, hogy a Dunántúli-dombság, a Dunántúli-középhegység és az Északi-középhegység térségében figyelmeztető jelzés van érvényben. Az ÁNTSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy az OKI előrejelzése szerint a parlagfű virágzása miatt a következő napokban a helyzet további romlásával kell számolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.