Írjon nekünk

Bulvár

Elmaradt tűzijáték, Botka felelősöket keres (FRISSÜL!) + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

elmaradt06_gsA nagy széllökések miatt elmarad az augusztus 20-i tűzijáték Szegeden. A meteorológia szerint a szélerősség alatta maradt a határértéknek. A polgármester a járási hivatal vezetőjére mutogat. Nem lesz pótlás szombaton.

22.30: Szeged polgármestere a felelősöket keresi

“Ki a felelős az elmaradt tűzijátékért?!” – címmel adott ki sajtóközleményt Vécsey Ágnes, a szegedi önkormányzat sajtófőnöke.

“Szegeden 2013. augusztus 20-án este sem eső, sem viharos szél, sem más olyan extrém időjárási helyzet nem volt, ami indokolttá tette az ilyenkor hagyományos tűzijáték megrendezését.
Ki és milyen okból mondta, mondatta le a több tízezer szegedi és turista által nagy érdeklődéssel várt eseményt, méghozzá olyan szervezetlen és amatőr módon, hogy a (tűzijáték miatt megrendelt) elsötétítést nem oldotta föl, a villanyvilágítást nem kapcsoltatta vissza – így a csalódott nézők ezrei sötétben botorkálhattak haza?!
A ‘ki’ kérdésre a válasz: az önkormányzatiság felszámolásával ezek a jogok a járási kormányhivatalhoz, személyesen pedig annak vezetőjéhez, Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselőhöz kerültek (aki ezt megelőzően az 1500 lakosú Tiszasziget polgármestere volt.). Ma ő az, aki Szeged teljes állami hivatali rendszerét, apparátusát irányítja és a hasonló helyzetekért is felelős.
Botka László szegedi polgármester a szegediek és a turisták tízezrei nevében elvárja, Bodó Imre magyarázza meg tettét – avagy mondjon le hivataláról” – áll a közleményben.

22.10: A kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére az idén is tömegeket vonzott a hagyományos augusztus 20-ai budapesti tűzijáték, amely szeles időben 21 órakor kezdődött meg. A fővárosban az idén is három uszályról és a Lánchídról lőtték fel a rakétákat. A tűzijáték biztosítására a szárazföldön huszonegy tűzoltó járművel nyolcvanhét tűzoltó, a Dunán pedig három tűzoltósági mentőhajó és a Szent Flórián tűzoltóhajó állt készenlétben. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a budapesti tűzijátékkal összefüggésben nem riasztották a katasztrófavédelem egységeit.

Augusztus 20. - Ünnepi tûzijáték

21.35: Arany-Tóth Attila katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk Hódmezővásárhelyen is elmaradt a tűzijáték az időjárás miatt, Szentesen még nem dőlt el, hogy lesz-e.

21.30: A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Makón is elmaradt a tűzijáték, s megerősítették azt az információt is, miszerint várhatóan szombaton pótolják az ünnepi látványoságot. A belvárosban egyébként csökkent a légmozgás, s Szerbia felől az ég morajlását sem hallani már.

21.10: Már távoli égi morajlást lehetett hallani a belvárosban.

20.45: Megkerestük telefonon az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumát, ahol meglepődve hallották tőlünk a hírt. “Jelenleg 12 m/s, azaz 43-44 km/h a szél sebessége, ami 5 m/s-mal marad el az előírt 17 m/s-os, azaz 60 km/h-s limittől. Információink szerint Budapesten ennél erősebb, jelenleg 13 m/s-os szél fúj” – kaptunk tájékoztatást az ügyelettől, amely szerint az időjárási körülmények még nem indokolják a tűzijáték lefújását. Ezzel szemben a helyszínen tartózkodó olvasóink többsége szerint viharos erejű széllökések tapasztalhatók a Tiszánál.

Információink szerint a tűzijátékot szombaton pótolják.

20.40: Olvasóink tájékoztatása szerint a belvárosban és a rakparton rendőrök járnak körbe és tájékoztatják a tűzijátékra kilátogató érdeklődőket, hogy az ünnepi látványosság az időjárási körülmények, azaz a heves széllökések, valamint a délről érkező vihar miatt elmarad.

Korábban:

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) úgy készül, hogy Budapesten 21 órakor elkezdődik az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték – közölte a tárca nem sokkal 19 óra után.

Azt írták: a meteorológiai szolgálat 19 órakor kiadott előrejelzése szerint a tűzijáték idejére nem várható zivatar, továbbra sem veszélyezteti semmi a fővárosi tűzijáték és az azt követő Ákos koncert biztonságos megtartását.

Az előrejelzések szerint az időjárás nem fog jelentősen változni, nem várható a szél erősödése, így a tűzijáték biztonságosan lebonyolítható – közölte a KIM.

Szegeden az utóbbi órákban felerősödött a szél, ám egyelőre úgy tűnik, semmi nem veszélyezteti az ünnepi tűzijátékot.

Kommentek

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle. Kommentek

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál