Közélet

A jövő héten módosulhat a köznevelési törvény

A jövő héten módosulhat a köznevelési törvény

2013. augusztus 23., péntek
A jövő héten módosulhat a köznevelési törvény

A köznevelési törvény módosítására szerdán beterjesztett, a pedagógus-béremelés kiterjesztéséről szóló javaslat vitáját folytatja le és zárószavazását tartja meg jövő heti, kétnapos ülésén a parlament.

Az Országgyűlés sajtófőnökének helyettese,

György Bálint

a házbizottság pénteki tanácskozása után arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány kérésére hétfőn és kedden megtartandó rendkívüli ülésen a házszabálytól eltérve vitatják meg az előterjesztést. Az összevont általános és részletes vita hétfőn lesz. Ha érkeznek módosító indítványok, azokról, majd magáról a törvényjavaslatról is kedden szavaznak a képviselők. A hétfői ülésnap közelmúltban elhunyt képviselőkre, a volt MDF-es

Gyarmati Dezsőre

, valamint a korábban a KDNP-frakcióban és függetlenként is politizált Keresztes Sándorra való emlékezéssel kezdődik. Döntés várható arról a házelnöki javaslatról, amelyben

Kövér László

a Párbeszéd Magyarországért két politikusa,

Jávor Benedek

és

Szabó Tímea

független országgyűlési képviselő tiszteletdíjának 50-50 ezer forinttal csökkentését javasolta az Országgyűlésnek. Az érintettek korábban - a miniszterelnöknek a Tavares-jelentéssel foglalkozó beszéde kezdetén - egy molinót tartottak fel az ülésteremben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.