Közélet

A férfi pólódöntő alatt az M1 volt a legnézettebb csatorna

A férfi pólódöntő alatt az M1 volt a legnézettebb csatorna

2013. augusztus 5., hétfő
A férfi pólódöntő alatt az M1 volt a legnézettebb csatorna
Benedek Tibor

A magyar közönség több mint fele nézett bele hosszabb-rövidebb időre az M1 és M2 közvetítéseibe a vasárnap véget ért barcelonai vizes világbajnokság alatt, a Magyarország-Montenegró férfi vízilabda döntőt pedig közel másfél millióan követték - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vb legkiemelkedőbb eseménye nézettségi szempontból a szombat esti férfi pólófinálé volt, amely Magyarország számára világbajnoki címet, míg az M1 számára 21,5 százalékos közönségarányt és közel 1,4 millió bekapcsolódó nézőt hozott. A 22 óra után kezdődött közvetítés idején az M1 volt a legnézettebb csatorna, az átlagos nézettsége 613 ezer fő volt. A közlemény szerint a július 21. és augusztus 4. között lezajlott vb M1-es és M2-es közvetítéseibe a magyar közönség több mint fele (4,8 millió néző - 51,8 százalék) belenézett hosszabb-rövidebb időre, és egy-egy néző átlagosan 4-5 alkalommal kapcsolt oda valamelyik úszószámra vagy vízilabda-mérkőzésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.