Közélet

Zsiráfot etettek az ifjú oroszlánok – Lions-tábor Szegeden + FOTÓK

Zsiráfot etettek az ifjú oroszlánok – Lions-tábor Szegeden + FOTÓK

2013. július 18., csütörtök
Zsiráfot etettek az ifjú oroszlánok – Lions-tábor Szegeden + FOTÓK
lions_vadaspark_

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége az idei évben is Szegeden rendezi a Nemzetközi Ifjúsági Cseretáborát. 17 országból 26 fiatal érkezett a Tisza-parti városba, és csütörtökön délután a Szegedi Vadasparkba látogattak.

Seprű és ablaktisztító a kézben, irány a zsiráfok! - egy csapat fiatal szállta meg a zsiráfházat a vadasparkban, hogy belekóstoljanak, hogyan is lehet kitakarítani a hosszúnyakú állatok lakhelyét. A 18-22 éves fiatalokkal szeretnék a szervezők Szegedet minél jobban megismertetni, és a város olyan arcát is megmutatják, amely az átlagos turisták számára nem látható. Városnéző sétán és hozzá kapcsolódó humoros vetélkedőn vehetettek részt a táborozók, valamint jártak a Városháza dísztermében, bepillantottak a Szegedi Szabadtéri Játékok kulisszái mögé, a vadasparkban pedig oroszlánok és zsiráfok etetésében, valamint a zsiráfház takarításában is részt vehettek.

Németh Bálint

táborvezető portálunknak arról beszélt, résztvevők érkeztek például Mexikóból, Indiából, Izraelből, Franciaországból, Dániából, Olaszországból és Törökországból is. A Lions minden országban – melyben jelen van – hirdet hasonló táborokat, minden ország fogad és küld is ki gyerekeket. A helyszínre látogató

Németh István

korábbi „kormányzó oroszlán”, a Szeged Első Lions Club egyik alapító elnöke elmondta, ők is évente 80-90 fiatalt tudnak küldeni külföldre egy-egy hasonló táborba. A fiatalok kiválasztásakor általában a szociális hátteret és a tehetséget veszik figyelembe.

A táborok különböző hosszúságúak lehetnek országonként – a klubokon keresztül lehet jelentkezni, minden ország saját csereprogram felelőséhez kell küldeni egy jelentkezést. A szegedi tábor résztvevői egy hetet egy-egy fogadó családnál töltöttek, majd tíz napot együtt, július 26. lesz a tábor utolsó napja. A programban szerepel sok más mellett Ópusztaszer – ahol megöntözték az ottani Lions-fát –, vízisportok, ellátogatnak a makói fürdőbe és a kalandparkba, valamint a balatoni vitorlázás és dunai esti hajókázás sem maradhat ki. „Nagyon színes egyéniségekből álló és aktív társaság jött létre, jó a hangulat, láthatóan élvezik a programot” – számolt be a tapasztalatokról Németh Bálint. A tábort a Hódmezővásárhely és a Szeged Első Lions Club szervezi, Csíkos György táborigazgató koordinálásával. Németh Bálint úgy összegzett, a tábor célja, hogy egymásnak folyton segítve, szélesítsék a résztvevők ismeretségi körüket, alakítsanak ki barátságokat, és ezeket felhasználva támogassák a Lions-mozgalmat – akár már ilyen idős korban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.