Közélet

Vödrökkel hordják a macskák alá a homokot a játszóterekről

Vödrökkel hordják a macskák alá a homokot a játszóterekről

2013. július 27., szombat
Vödrökkel hordják a macskák alá a homokot a játszóterekről
erdelyi_teri_jatszoter_05_gs

Utánfutóval is vittek már el homokot, a kutyák pedig a hinták lapjait rágták meg - a környezetgazdálkodás folyamatosan ellenőrzi, javítja Szeged játszótereit.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. játszótérellenőrei naponta 20-25 játszótér állapotát ellenőrzi. Megnézik a csúszdák, a mászókák állapotát, a rögzítőcsavarokat, a köteleket, és jegyzőkönyvet vezetnek. „Általában robogóval, javítások idején gépkocsival járják be a tereket. A városban összesen 129 játszótér – ebből 99 az uniós szabványnak megfelelő – tartozik a kezelésükbe, ezeket télen-nyáron karbantartják” – nyilatkozta lapunknak

Makrai László

, a cég ügyvezetője. Megtudtuk: az utóbbi hetekben hat játszótér szorult karbantartásra. A Zápor-tónál az úgynevezett taposó „trepniket” kellett cserélni elhasználódás miatt, a gyálaréti játszótéren a kombinált eszközön (Vár) fő- összekötő gerendáját cserélték korhadás miatt, hasonlóan a Nyitra utcában is repedezett volt az egyik gerenda a háromszögű mászókánál. A Csorba – Csörlő utcai játszótér kötél alagútjánál is cserélték a korhadt gerendákat, összekötő elemeket. A Mátyás téren pedig rongálás miatt elszakadt a fészek hinta, itt drótkötelet kellett cserélni. „Volt már olyan, hogy egy nagy követ rádobtak a csúszdára, és beszakadt, sokszor pedig a kutyák rágják szét a hinták lapülőkéit. Előfordult, hogy valaki utánfutóval hordta el a homokozóból a homokot, míg a nyugdíjasok kis vödörrel viszik a macskák alá. A homokozók tisztasága a decentrumokhoz tartozik, ezeket legkésőbb május végéig szokták kitisztítani, illetve pótolni a hiányzó homokot. A homokozók közegészségügyileg fenntarthatatlanok, sterilitásukat nem lehet garantálni. A kollégák megnézik például a játékok rögzítéseit, állékonyságát, a csavarok fedéseit, a csúszdák állapotát, a köteleket, és megvizsgálják, hogy elkorhadt-e a faanyag” – sorol néhány feladatot

Nagy András

csoportvezető. A szakemberek jegyzőkönyvet vezetnek, a kisebb javításokat rögtön elvégzik, ha alkatrész vagy faanyag kell, megrendelik, és kicserélik az adott eszközt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.