Bulvár

Visszafogottabban akcióznak az utazási irodák

Visszafogottabban akcióznak az utazási irodák

2013. július 29., hétfő
Visszafogottabban akcióznak az utazási irodák

A korábbi évekhez képest az idén nyáron sokkal kevesebb a last minute kedvezmény a hazai utazási irodáknál, mert sokkal kevesebb kapacitást kötöttek le, amit akciók nélkül is könnyebb megtölteni, a charterpiaci szereplők pedig óvatosságból alulvállalták magukat, így túlkereslet alakult ki - írta a Világgazdaság hétfőn.

A lap szerint sokáig "sakkoztak" az utazási irodák, hogy az idei nyárra mennyi charterjáratot és garanciális szállás kapacitást kössenek le, végül a mintegy 1200 regisztrált iroda közül csak 25 vállalkozott charteres utazásszervezésre, az általuk igazolt kaució mértéke azonban meghaladja a 9 milliárd forintot. Tavaly még 28 cég szerepelt a chartereztető utazásszervezők listáján. Megjegyzik, hogy a fapados légitársaságok egy sor hagyományos charterdesztinációra nyitottak járatot. Több irodánál is azt mondták a lapnak, hogy az idei szezon nagyon erős, mindent el lehet adni a piacon. A mediterrán térségben már nagyon kevés a szabad kapacitás a szállodákban, és Görögország néhány év visszaesés után újra nagyon népszerű, mint fogalmaztak, minden második ember oda szeretne utazni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.