Sport

Úszás: Kapás Boglárka 7., Hosszú és Biczó nem jutott döntőbe a vb-n

Úszás: Kapás Boglárka 7., Hosszú és Biczó nem jutott döntőbe a vb-n

2013. július 30., kedd
Úszás: Kapás Boglárka 7., Hosszú és Biczó nem jutott döntőbe a vb-n
Kapás Boglárka

Nem vált "magyar úszónappá" a kedd a barcelonai vizes világbajnokságon, jóllehet hárman is érdekeltek voltak az esti programban: Kapás Boglárka hetedik lett az 1500 méter döntőjében, Hosszú Katinka 200 m gyorson, Biczó Bence pedig 200 m pillangón maradt ki a szerdai finálé nyolcas mezőnyéből.

Kapás

, aki 400 m gyorson ötödik lett a katalán fővárosban vasárnap, a leghosszabb medencés szám döntőjében bátran kezdett, kissé talán túlságosan is, mert miközben részideje az elején további országos csúcsjavítást ígért, a hajrára elfogyott az ereje, így a több másodperces plusz is. Ezzel együtt 16:06.89 perccel jó időt úszott, s a hetedik helyen zárta élete első 1500-as felnőtt vb-döntőjét a kétszeres ifjúsági olimpiai aranyérmes magyar. A számot amúgy világcsúccsal (15:36.53) nyerte az amerikai

Katie Ledecky

, aki csaknem hat (!) másodperccel vitte lejjebb a korábbi szakállas rekordot.

Hosszú Katinka

Hosszú

, aki 200 m vegyesen hétfőn vb-aranyat érdemelt ki a Palau Sant Jordiban, ezúttal 200 m gyorson szerette volna kivágni a rezet, ám próbálkozását ezúttal nem kísérte siker. Elődöntős futamában hárman is jobbat úsztak nála, s végül 1:56.80-cal - amúgy magyar csúcshoz közeli eredménnyel - az összesítésben a 9. lett, vagyis éppen kiszorult a döntőből. Katinka utóbb fáradtságra panaszkodott, amellett az is tény, hogy ebben a számban korábban alig versenyzett. Ugyanakkor e rosszban is van valami jó: kiesése után teljes mértékben a 200 m pillangó szerdai selejtezőjére összpontosíthat.

Biczó Bence

Az ifjúsági olimpiai bajnok

Biczó Bence

a férfiak 200 m pillangóversenyének elődöntőjében maradt el saját várakozásaitól is: nem tudott 1:56 alá kerülni, ideje - 1:56.48 perc - a 12. helyhez volt elegendő. A nap "vizes" történéseihez tartozik, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntős összecsapáson nagyszerű játékkal

9-3-ra valósággal leiskolázta a görögöket

, s - akárcsak a magyar női együttes - bejutott a legjobb négy közé, ahol csütörtök este az ausztrálokat 7-6-ra a hosszabbításban legyűrő olimpiai bajnok horvátokkal csap össze a döntőbe kerülésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.