Sport

Úszás: Éremért úszhat Cseh, Hosszú és Jakabos is a vb-n

Úszás: Éremért úszhat Cseh, Hosszú és Jakabos is a vb-n

2013. július 31., szerda
Úszás: Éremért úszhat Cseh, Hosszú és Jakabos is a vb-n
Cseh László

Fináléba jutott mindhárom érintett magyar úszó a barcelonai vizes világbajnokság szerdai elődöntőiből, ennél fogva éremszerzési eséllyel szállhat medencébe a Palau Sant Jordiban csütörtökön mind Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón, mind pedig Cseh László 200 méter vegyesen.

A délelőtti sikeres selejtezőt követően, amikor is

Cseh

a legerősebb időeredmény birtokosaként biztosította helyét a legjobb 16 között, az esti elődöntőben is jeleskedett. A szám klasszis képviselője - aki a rövidebbik vegyesszámban vb-n nyert már két ezüstöt és két bronzot is, olimpián pedig szintén volt már második és harmadik is - a matinés 1:57.70 után 1:57.41 perc alatt tudta le a távot, s összesítésben harmadikként lett finalista. "Mai második úszásnak nem volt rossz, az viszont, hogy mellen elmennek mellettem, nagyon nem esett jól... Holnap nagyon meg kell nyomnom az elején a pillangót és a hátat, hogy aztán a mellre minél nagyobb előnnyel fordulhassak rá" - összegzett az MTI tudósítójának a magyar kiválóság.

Hosszú Katinka

A nap másik magyar érdekeltségű elődöntőjében, a 200 m női pillangón a délelőtt a második legjobb időt (2:07.51) produkáló

Hosszú Katinka

tovább javult. A Barcelonában hétfőn a 200 m vegyest megnyerő, a hosszabbik pillangószámban négy éve vb-harmadik magyar szerdán másodjára 2:06.85-öt úszott, így a harmadik pozíció gazdájaként várhatja a csütörtöki finálét. Honfitársnője, a két napja a 200 m vegyesen hatodik, a tavalyi olimpián hetedik

Jakabos Zsuzsanna

a délelőtt hetedik helyet érő idő (2:07.87) után este 2:07.31 perc alatt ért célba, s hatodikként lett tagja a döntős mezőnynek. "Most sokkal jobban esett az úszás, mint délelőtt" - értékelt Hosszú Katinka. "Maradt is bennem erő. Holnap délelőtt nincs versenyszámom, úgyhogy végre pihenhetek is. Úgy néz ki, szoros döntő lesz, eléggé együtt van a mezőny."

Jakabos Zsuzsanna

"Éppen így akartam, hogy a végét nyomom meg, sikerült is a hajrám. Abszolút jól éreztem magam, remélem, holnap még jobb leszek" - mondta Jakabos. Szerdán a továbblépés a magyarok közül egyedül

Takács Krisztiánnak

nem sikerült: ő a 87 indulót felvonultató klasszikus távon, 100 méter gyorson 49.70 másodperccel 24. helyen végzett. Reálisan azonban nem is lehetett elvárni tőle, hogy ott legyen a legjobb tizenhat között, annyira erős volt a mezőny. "Hamarabb kellett volna célba érnem, viszont a fő számom, az 50 gyors előtt biztató ez a 49.70, hiszen ötven másodpercen belül teljesítenem délelőtt még sohasem sikerült, csak most" - nyilatkozott a sprinter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.