Sport

Ultimate frizbi: világító korongok az UTC-pálya felett + VIDEÓ, FOTÓK

Ultimate frizbi: világító korongok az UTC-pálya felett + VIDEÓ, FOTÓK

2013. július 23., kedd
Ultimate frizbi: világító korongok az UTC-pálya felett + VIDEÓ, FOTÓK
frizbi_mj 040

A hétvégén Szeged adott otthont az ultimate frizbi országos bajnokság döntő fordulójának, s a hazai rendezők szombat este igazi különlegességgel, éjszakai frizbivel is meglepték a résztvevőket.

Akárcsak tavaly, idén is otthont adhatott az ultimate frizbi országos bajnokság egyik - idén döntő - fordulójának Szeged, ám míg a tavalyi kánikulában az árnyékmentes dorozsmai komplexumban, addig most szombaton és vasárnap a több hűs területtel bíró Kertész utcai sporttelepen kergethették a repülő korongot az ultimate-esek. Utóbbi helyszín nem csak azért adott, mert több az árnyék, s a korábbi Grand Slam tornáknak és SZUPI-kupáknak is az UTC-pálya adott otthont, hanem azért is, mert a szegedi frizbisek január óta hivatalosan is az Ujszegedi TC negyedik szakosztályaként működnek. Idén öt csapattal zajlott a bajnokság, szombaton az open (a csapaton belül a fiúk és a lányok aránya nincs megszabva), vasárnap a koed kategóriában (rögzítve van, minimum hány lány lehet a csapatban). A korábbi gyakorlattól eltérően ezúttal szabvány méretűre kijelölt, 100x37 méteres pályán vívtak meg a csapatok, a 70 perces játékidő letelte előtti győzelmet 15 pontra módosították a gördülékenyebb lebonyolítás miatt.

A nyári melegben zajló torna szombati versenyein aztán a kiemeltek csatájában a debreceni FreeBees simán verte a fővárosi HUNcutot (15-5), majd a LOL vívott házi rangadót a LOL "C"-vel (15-6), ugyancsak sima győzelmet aratva. A házigazda UTC-SZUFLA ekkor kapcsolódott be a küzdelembe, s nagy csatában 13-10-re verte a HUNcutot, ám az első helyosztón a szegedieket elgázolta a LOL "C" (15-2), így a házigazdák sorsa legyőzőik kezében volt, akik aztán a HUNcut gárdáját is elintézték hasonlóan simán (15-4). Ez azt is jelentette, hogy a szegedi alakulat a 4. helyen végzett. A döntőben a FreeBees 13-9-re verte a LOL-t ezzel nyerve a tornát és a bajnoki címet is, hiszen a bajnokság első fordulójában is ők voltak a tornagyőztesek. A gyenge szélben szépen vitorlázó korongokat, szemfüles passzokat, remek cseleket és látványos elkapásokat, vetődéseket láthattunk. Szombat este, az open küzdelmeit - valamint a Gidai Sándor UTC-elnök által prezentált kiváló gulyás elfogyasztását - követően jött a meglepetésmeccs: szinte az 1982-es klasszikus sci-fit, a Tront idézve fluoreszkálva világító pálcikákkal felszerelt frizbisek mérkőztek meg hasonlóan kijelölt pályán, LED-világítású, színét váltó koronggal a telihold halovány fényénél a Kertész utcára boruló éjszakában. A három bemutatómérkőzésen mindenki szerepet kaphatott, akinek kedve volt kipróbálni a kívülről igencsak látványos játékot. Nézze meg a SZEGEDma TV HD-videóját az éjszakai frizbiről! http://www.youtube.com/watch?v=rGjrW3Drhtk Vasárnap a koed fordulót bonyolították le, itt az openhez hasonló összetételű mezőny mérkőzött hasonló lebonyolításban, annyi különbséggel, hogy a FreeBees helyett a Magyar Frizbi Szövetség U21-es válogatottja szerepelt, LOL C helyett pedig a fővárosiak második csapata LOL 2 néven indult. A házigazdák itt is a négy kiemelt csapat párharca után kapcsolódtak be a küzdelembe, ám a helyosztón előbb az U21, majd a HUNcut diadalmaskodott felettük, így be kellett érniük az 5. hellyel. A döntőben nagy csatában nyert a LOL a LOL2 ellen. A szabvány játéktér mellett egy kisebb pályát is kijelöltek, ahol végül három, nagyrészt kezdőkből álló csapat vívta gyakran - a nagyokhoz hasonlóan - igencsak látványos meccseit. Itt a budapesti Búvárbékák végeztek az élen, nyomukban a Fehérvár Lionz fiatal egységével, a harmadik pedig az UTC-SZUFLA lányokkal megerősített, kezdőkből álló, Celofántok néven futó csapata lett. A résztvevők mindkét nap végén elégedetten tekinthettek vissza a hagyományosan a Fair Play szellemében megvívott meccseikre, amelyeken a győzelem dicsőségénél ezúttal is fontosabb volt a részvétel, és a nemes versengéssel átitatott szórakoztató játék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.