Közélet

Új felnőttképzési programot indít az SZTE

Új felnőttképzési programot indít az SZTE

2013. július 11., csütörtök
Új felnőttképzési programot indít az SZTE
SZS20130711_szte_gypk_tablaavato_001

A munkaerő-piaci igényekhez igazítja ősszel induló felnőttképzési programjait a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). A pályázati forrásból megvalósuló projekt segítségével az újonnan felálló Dél-alföldi Regionális Felnőttképzési Központban idegenforgalmi, informatikai, pénzügyi és logisztikai képzések indulnak - hangzott el a projekt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Szegeden.

Marsi István,

az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának (SZTE JGYPK) dékánja elmondta: a kar eddig is rendkívül változatos oktatási portfóliót kínált. Ez lehetővé teszi, hogy a különböző korosztályok megtalálják a maguk számára kedvező képzést, melyeknek erőssége a széles oktatói spektrum és a színes gyakorlati hely kínálat. A képzések így rugalmasan tudnak reagálni a munkaerő-piaci igényekre. A most induló projekt átfogja a régiót, és a szegediek vezetésével konzorciumi partner a Gál Ferenc Főiskola, a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola is. Az SZTE JGYPK képzéseire nyolcvan fő jelentkezett, és ebből negyvennek ingyenes részvételt tudnak biztosítani. Az igények miatt azonban az intézmény úgy döntött: a további jelentkezőknek is lehetőséget biztosít és 50 százalékos támogatást ad a képzés díjából.

SZS20130711_szte_gypk_tablaavato_002

A jövő májusig tartó projekt során logisztikai, pénzügyi-számviteli ügyintéző, idegenvezető és számítógép-szerelő OKJ-s végzettséget szerezhetnek a résztvevők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.