Közélet

Tűzgyújtási tilalom Csongrád megyében vasárnaptól!

Tűzgyújtási tilalom Csongrád megyében vasárnaptól!

2013. július 20., szombat
Tűzgyújtási tilalom Csongrád megyében vasárnaptól!

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a Csongrád megye területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre 2013. július 21-től általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A fenti időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is. Az igazgatóság felhívja a közúton és vasúton utazókat, az erdőben kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat, hogy égő cigaretta csikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható. A határozat indoklása szerint a hirtelen nappali felmelegedés és csapadékmentes, száraz időjárás miatt a megye erdőterületein és annak környezetében – különösen a parlag- és legelő területekkel határos erdőkben, valamint a fenyvesekben - fokozott tűzveszély alakult ki. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyetértett a Csongrád megye erdőterületein az erdő és fásítások kétszáz méteres körzetében a tűzgyújtási tilalom elrendelésével. Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók által eldobott égő cigarettacsikk és dohánynemű fokozott tűzveszéllyel jár, mivel a kiszáradt lágyszárú növényzet és erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között rendkívül gyúlékony és erdei vagy mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrása lehet. Fentiekre tekintettel Csongrád megye területén tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdészeti igazgatóság, amely a súlyos kárral fenyegető helyzetet, illetve a tűz káros következményeinek megelőzését szolgálja. Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.