Közélet

Tűzesetekhez, liftbe szorult lakókhoz hívták a tűzoltókat

Tűzesetekhez, liftbe szorult lakókhoz hívták a tűzoltókat

2013. július 30., kedd
Tűzesetekhez, liftbe szorult lakókhoz hívták a tűzoltókat

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit két tűzesethez és hat műszaki mentést igénylő esethez riasztották hétfőn.

Arany-Tóth Attila

szóvivő tájékoztatása szerint hármas, kiemelt fokozatú riasztás keretében került sor beavatkozásra az M43-as autópálya és Szeged között, a Pihenő sor végén, ahol húsz hektáron száraz fű, tarló és erdő aljnövényzete égett. A lángokat a szegedi, makói és hódmezővásárhelyi hivatásos egységek a sándorfalvi önkéntes egységekkel közösen fékezték meg. Este a szegedi Retek utcában egy egy köbméteres szeméttároló kapott lángra, amelyet a szegedi tűzoltók oltottak el. Kora este Szegeden, az Olajbányász tér egyik emeletes házának liftjébe áramszünet miatt négyen szorultak be. A szegedi egység kiérkezésére már a lift kezelője is a helyszínre érkezett, és kiengedte a felvonóban rekedteket, így beavatkozásra nem volt szükség. Este a szegedi Gábor áron utca és a Göndör sor kereszteződésében egy személygépkocsi villanyoszlopot döntött ki, a balesetnél a tűzoltók áramtalanították a járművet. Éjszaka a szegedi Matty téren egy eltört fa a forgalmat veszélyeztette, míg reggel Hódmezővásárhelyen, a Dr. Nagy György utcában egy fa gépjárműre dőlt, valamint Szegeden, a Petőfi Sándor sugárút és a Rákóczi utca kereszteződésében villamossínekre dőlt, mindhárom esetnél motoros láncfűrésszel avatkoztak be a helyi egységek. Kora hajnalban Magyarcsanádon, a Bánát utca egyik házának kéménye bedőlt és a mennyezetet is átszakította, és maga alá temette a gáz tűzhelyet és a gázpalackot. Személyi sérülés nem történt, a beavatkozó makói egység a gázpalackot eltávolította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.