Közélet

Tüntetésre készül a Jobbik a devizakárosultakért

Tüntetésre készül a Jobbik a devizakárosultakért

2013. július 9., kedd
Tüntetésre készül a Jobbik a devizakárosultakért

Szeptemberben "minden eddiginél nagyobb" tömegtüntetést szervez a Jobbik civil szervezetekkel közösen a devizakárosultak érdekében - mondta Vona Gábor kedden, a devizahitelesek kerekasztalának ülése után.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta: pártja folytatja a jogi, a politikai és az utcai nyomásgyakorlást a devizakárosultak helyzetének megoldása érdekében. Ugyanakkor a keddi kerekasztal résztvevői úgy tájékoztatták: a türelem a politikai és a jogi úttal kapcsolatban egyre inkább fogy, és egyre nagyobb az igény az utcai megmozdulásokra. Hangsúlyozta: az őszi tömegtüntetéssel azt akarják megmutatni, hogy a károsultak "nem segélyt vagy segítséget kérnek, hanem az igazságot követelik".

Z. Kárpát Dániel

, a Jobbik szakpolitikusa kiemelte: amíg nem rendezik a társadalom egyre nagyobb részét érintő problémát, addig a magyar gazdaság nem tud újraindulni. A kerekasztal résztvevői kedden elkészítettek egy intézkedéscsomagot, ez tartalmazza a végrehajtási moratóriumot, amely mentesítené a devizahiteleseket az indokolatlan költségek alól, két százalékban maximálná a végrehajtói jutalékot, mert "ebben a rendszerben nincs helye a profitérdeknek", valamint megtiltaná a dolgozó nagycsaládosok kilakoltatását - ismertette Z. Kárpát Dániel. A Kúria múlt csütörtökön érvényesnek mondta ki az általa vizsgált perben egy magánszemély és az OTP Bank közötti devizahitel-szerződést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.