Közélet

Több ezer embernek adhatna munkát a vízügy

Több ezer embernek adhatna munkát a vízügy

2013. július 5., péntek
Több ezer embernek adhatna munkát a vízügy

A környezetvédelmi államtitkár elképzelési szerint a vízügyi igazgatóságokon létrehozandó fizikai állománnyal több ezer dolgozni akaró juthatna állandó álláshoz - írja a pénteki Magyar Nemzet.

Illés Zoltán

a napilapnak elmondta, a vízügynél fizikai munkát vállalókból bejáratott brigádok állhatnának fel. Ezek csatornát ásnának, mélyítenék az árkokat és mentesítenék a növényektől, kaszálnának, erősítenék a gátakat, de akár nádaratásban is részt vehetnének. A vízügyi igazgatóságok ezeket a brigádokat tudatosan szervezve, hétről hétre más szakaszokra telepítenék. A heti turnusokban a gátszakaszokra kitelepülve végeznék a munkát, nem szállítanák őket nagy távolságra minden nap, amivel rengeteg költséget lehetne megspórolni - ismertette elképzelését az államtitkár. Illés Zoltán szerint több mint százezer kilométernyi állami, önkormányzati vagy magántulajdonban lévő csatornahálózat, árokrendszer szabdalja keresztül-kasul Magyarországot, ebből következik, hogy állandó munkalehetőség adódna ezeknek a brigádoknak. A fizikai állomány december 15-től március 1-jéig csökkentett fizetést, úgynevezett rendelkezésre állási díjat kapna, kivéve, ha télvíz idején jeges ár támadna. Az államtitkár a tervét már említette

Pintér Sándor

belügyminiszternek - olvasható a napilapban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.