Közélet

Tavaly több mint 11 ezer gyógyszermérgezés történt

Tavaly több mint 11 ezer gyógyszermérgezés történt

2013. július 14., vasárnap
Tavaly több mint 11 ezer gyógyszermérgezés történt
gyogyszerek2

Tavaly több mint 11 ezer gyógyszermérgezést regisztrált a kémiai biztonsági intézet, amelyből az esetek csaknem kétharmada öngyilkossági kísérlet volt, a véletlen vagy egyéb mérgezés aránya mindössze 10 százalékot tett ki - számol be a Népszabadság az Országos Kémiai Biztonsági Intézet mérgezésekről szóló friss jelentése alapján.

A legtöbb halálos kimenetelű mérgezést a gyógyszerek okozzák, ezt az ipari, a háztartási és a növényvédelmi szerekkel történő halálos balesetek követik - írja a napilap. A Népszabadság által megszólaltatott sürgősségi részlegen dolgozó orvosok elmondták: a kilencvenes években a vegyszerek, azok között is a rosszul tárolt, üdítősüvegbe áttöltött permetlék okozták a legtöbb tragédiát, mostanra a gyógyszerek váltak a leggyakoribb méreggé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.