Sport

Sztárigazolás a Csengelénél: korábbi válogatott játékos a fedélzeten

Sztárigazolás a Csengelénél: korábbi válogatott játékos a fedélzeten

2013. július 23., kedd
Sztárigazolás a Csengelénél: korábbi válogatott játékos a fedélzeten
4_1

Korábbi válogatott játékost igazolt a Csengele KSE labdarúgócsapata. A mindmáig utoljára Európa-bajnokságon szereplő magyar röplabda-válogatott egykori tagja, Mészáros Dömötör szolgálataira az ősz folyamán számíthat Kun-Szabó Tibor vezetőedző.

A 36 éves játékos portálunk kérdéseire válaszolva elmondta, jelenleg Magyarországon edz, libanoni röplabdacsapata csak decemberben kezdi meg a következő szezont. Addig is erőnlétének megfelelő szinten tartása végett azt tervezi, hogy kiutazik Olaszországba, Modenába, hogy korábbi csapatánál tréningezzen, majd a hazai bajnokság legutóbbi idényének első két helyezettje valamelyikénél, a FINO Kaposvárnál vagy a Kádár Kecskemét Röplabda Clubnál készülne. Mindezek mellett, az edzésmunka változatosabbá tétele érdekében húz majd stoplis cipőt a Csongrád megyei II. osztály küzdelmei során. Hasonlóra korábban is akadt példa

Mészáros Dömötör

kapcsán, a 2009-2010 idény második felében szintén az – akkor még a Legenda Kupa pontvadászatában vitézkedő – Csengelében futballozott. Arra a kérdésre, hogy várhatóan milyen poszton szerepel majd, illetve hogyan tudja a röplabdában elsajátított kompetenciáit a futballpályán hasznosítani, a következőképpen válaszolt. „Szeretek futni, ezért valószínűleg beállósként kell majd helyt állnom, hiszen ezen a poszton folyamatosan oda-vissza kell ingáznom a pályán, de a gyorsaságomat csatárként is tudom majd kamatoztatni. A súlypontemelkedésem is jó, így a fejjátékom is előtérbe kerülhet, illetve adottságaim révén minden bizonnyal rám hárul majd a nagy bedobások elvégzése” – részletezte Mészáros Dömötör. A libanoni viszonyokról nyilatkozva elmondta, eleinte volt benne egy kis félelem, hiszen az arab országban 13 évig háború dúlt, így nem tudta, mi várja majd ott. Végül a játékos saját szemével láthatta, hogy Bejrútban nyoma sincs már az egykori harcoknak, sőt, a város jelenlegi fejlődési ütemét Sanghajéhoz tudja hasonlítani. A helyi röplabdára szólva úgy nyilatkozott, a liga vezető csapatai minden valószínűség szerint megállnák a helyüket a világ legerősebb pontvadászatának számító, olasz A1-ben is. Mészáros Dömötör saját tapasztalatai szerint Libanonban sokkal profibb szellemben kezelik a sportágat, mint például a korábban szintén a nyitásfogadó-ütő játékos karrierjének állomáshelyéül szolgáló Dubajban. Érdekesség, hogy idén indult először a világbajnoki selejtezősorozatban a libanoni válogatott, amelyben számítottak volna a – magyar együttesben utoljára 6 évvel ezelőtt pályára lépett – sportoló szolgálataira is. Ez azonban egy adminisztrációs hiba miatt nem valósulhatott meg.

Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.