Sport

Sárkányok hete Szegeden + VIDEÓ

Sárkányok hete Szegeden + VIDEÓ

2013. július 4., csütörtök
Sárkányok hete Szegeden + VIDEÓ
HDBF Élet (185) kicsi

Az idei év a színpompás sárkányok éve. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2013 júliusában Magyarországon első alkalommal rendeznek meg IDBF Sárkányhajó Világbajnokságot.

Ez a keleti sportág igazi kuriózum hazánkban. A sárkányfejjel díszített hajók és a dobos ritmusára óramű pontossággal evező versenyzők egyedi látványt nyújtanak. Így nem meglepő, hogy a 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság, vagyis a „Sárkányok hete” valódi különlegesség lesz; július 23. és 28. között öt kontinensről, több mint 3 000 résztvevő érkezik majd Szegedre. A nemzetközi mezőny versenyzői július 21-én a Szegedi Nemzetközi Sárkányhajó Kupán, a világbajnokság előfutamán mérik össze először tudásukat a Huszár Mátyás rakparton, a Tiszán. A kupán a magyar csapatok számára nagy a tét, mivel az első három helyezést elérő legénységek kivívják a lehetőséget, hogy a világbajnokságon megküzdjenek a budapesti, szombathelyi és fadd-dombori selejtezők továbbjutóival. (Nevezési határidő: 2013. 07. 10., további információ: http://www.sarkanyhajofesztivalok.hu).

HDBF Élet (165)

A világbajnokság 23-i nyitónapján Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatójával, majd nagyszabású utcabállal indul a Sárkányok hete. A megnyitó után két helyszínen is megcsodálhatjuk az egzotikus sárkányokat: 24-én az élő Tiszán fog a nemzetközi mezőny megmérkőzni, míg a világbajnokság többi napján a Maty-éren zajlik majd a verseny. A sárkányok hete egyedi hangulatával és különleges látványvilágával valódi színfoltja lesz az idei évnek. Szurkoljunk Szegeden együtt a magyar csapatokért! A világbajnokságra jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.ticketpro.hu oldalon. A jegyek engedményes áron, elővételben 2013. július 17-ig vásárolhatóak. További információ

az alábbi linken olvasható.

http://youtu.be/5LsShyuUx8o

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.