Kultúra

Román kortárs darab ősbemutatója Szegeden

Román kortárs darab ősbemutatója Szegeden

2013. július 25., csütörtök
Román kortárs darab ősbemutatója Szegeden

Theo Herghelegiu Tündéri című drámáját mutatja be közös produkcióként Szegeden a Thealter Fesztiválon az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület - közölte csütörtökön az erdélyi teátrum.

A szombaton 18 órakor kezdődő előadást a szegedi Régi Zsinagógában játsszák a 23. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a Szabad Színházak Nemzetközi találkozója keretében. A kortárs román drámaíró, színész-rendező

Theo Herghelegiu

műve eredetileg prózának készült, de az alkotók "minimál-szürreál musicalként" játsszák

Harsányi Attilával, Tege Antallal

és

Zsíros Lindával

a főszerepben. Az előadás zenéjét Éder Enikő és Borsos Pál szerezte, a koreográfus Zsíros Linda.

Tapasztó Ernő

rendező az MTI-nek elmondta: mindkét magyarországi társulattal régóta együttműködnek, de a békéscsabai színházzal ez az első koprodukciójuk. A békéscsabaiak jelentős mértékben hozzájárultak az infrastruktúrával az előadás létrejöttéhez - tette hozzá. Az előadás a bezártságról, a kiúttalanságról szól, ez kontrasztban van a mai világgal, amely mindenre azonnal megoldást akar nyújtani. "A bezártság önmagunk vagyunk, az előadás adja meg a választ arra, hogy ebből van-e kiút, vagy sem" - mondta a rendező. Az előadás műfajáról szólva hangsúlyozta, hogy nem klasszikus értelemben vett musicalről, hanem olyan produkcióról van szó, amely színházi, zenés színházi és mozgásszínházi elemeket kever, és megpróbálja tágítani a műfaji kereteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.