Közélet

Rekordot döntött az online álláshirdetések száma május-júniusban

Rekordot döntött az online álláshirdetések száma május-júniusban

2013. július 22., hétfő
Rekordot döntött az online álláshirdetések száma május-júniusban

Rekordot döntött az online álláshirdetések száma májusban és júniusban: több mint havi 5000 hirdetést adtak fel a cégek, ezzel meghaladva az eddigi legmagasabb, 2008-as szintet - derül ki a Profession.hu online álláskereső portál jelentéséből.

A portál szakemberei szerint ez az érték bizakodásra ad okot a hazai munkaerőpiac jövőjét illetően. A második negyedévben is folytatódott a trend, hogy míg a legtöbb munkaadó fejlesztőt, könyvelőt és mérnököt keres, addig a munkavállalók a legtöbb jelentkezést banki adminisztrátor és ügyfélszolgálati asszisztens munkakörökre adták le. Utóbbinál a magas számú érdeklődőt kiemelkedően sok pozíció is várja. Nyár elején megugrott a diákmunkát keresők száma is: a Profession.hu szabadszavas keresőjébe júniusban 5500-szor írták be ezt a kifejezést a fiatalok. A portálon júniusban regisztráltak száma meghaladta a 13 ezret. Legtöbben a tanácsadó cégek által feltett pozíciók mellett az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a CIB Bank hirdetéseire jelentkeztek - idézi a közlemény

Zsédely Krisztiánt

, a Profession.hu értékesítési vezetőjét. A cég adatai szerint országos szinten a meghirdetett állások 37 százalékánál jelölnek meg feltételként valamilyen szintű nyelvtudást, a legelterjedtebb elvárás az angol középfok. Budapesten ez az arány szinte azonos, de több helyen kérnek felsőfokú nyelvvizsgát. Egyértelmű tendencia, hogy a pályakezdőkkel szemben a szakmai tapasztalattal rendelkezők iránt nagyobb a kereslet. Ezen belül is a több mint 5 éve dolgozók vannak a legnagyobb előnyben. Egy 1-3 éves tapasztalatot igénylő állásra nagyjából 8 jelentkező jut, egy pályakezdő állásnál ez a szám 50. Végzettséget tekintve a főiskolai diplomával rendelkezők a legkeresettebbek, őket követik az egyetemen végzett és érettségizett álláskeresők - áll a Profession.hu közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.