Közélet

Pollenhelyzet: a nyári gyomok időszaka van

Pollenhelyzet: a nyári gyomok időszaka van

2013. július 22., hétfő
Pollenhelyzet: a nyári gyomok időszaka van

A nyári gyomok pollenjei vannak a legnagyobb mennyiségben a levegőben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hétfőn.

A közlemény szerint az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának mérései szerint továbbra is a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben és még mindig jelentős a pázsitfűfélék pollenszórása, de emellett egyre jelentősebb lesz több más allergén gyomnövény pollenszórása is. A múlt héten egy-egy napon közepes szintet mértek az útifű virágporából Pécsett és Miskolcon, illetve a szelídgesztenyééből Miskolcon. Továbbá jelen volt még a csapdákban a lórom, a libatopfélék, a hárs, a kender és a fészkesvirágzatúak pollenje - legfeljebb alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák mennyisége pedig magas, Zalaegerszegen a nagyon magas szintet is elérte - olvasható a jelentésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.