Közélet

Októbertől újabb 10 százalékos rezsicsökkentés

Októbertől újabb 10 százalékos rezsicsökkentés

2013. július 18., csütörtök
Októbertől újabb 10 százalékos rezsicsökkentés
gáz001

Októbertől tízszázalékos lakossági áram-, gáz- és távhőárcsökkenésre számít Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke - írta a Népszabadság.

A lap csütörtöki számában

Dorkota Lajos

ugyanakkor megjegyezte, hogy még folynak a számítások ezzel kapcsolatban. A lap felidézi, hogy Németh Szilárd, a Fidesz rezsibiztosa pár hete még úgy nyilatkozott: összességében az idén 30 százalékos mérséklést szeretnének elérni. Ebből 10 százalék már megtörtént januárban és az újabb 10 százalékon felül "egyéb intézkedésekkel" is csökkentenék az árakat. Ez utóbbiakról egyelőre nem esik szó - jegyzik meg. A lapnak a megkeresett energiaszolgáltatók nem kívántak nyilatkozni, mondván, nem tudni, miként oszlanak meg majd a terhek a szolgáltatók között. A lap szerint ez azzal magyarázható, hogy a többségében külföldi tulajdonú szolgáltatók remélik, hogy a januári lépéstől eltérően, most nemcsak rájuk, hanem az állami szereplőkre is, az MVM-re is jut az árcsökkentés terhéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.