Közélet

Nyelvtanulás és nevelés a szegedi Mustármag Családi Napköziben

Nyelvtanulás és nevelés a szegedi Mustármag Családi Napköziben

2013. július 22., hétfő
Nyelvtanulás és nevelés a szegedi Mustármag Családi Napköziben
971090_548552251850193_346327867_n

Kis csoportban, a gyerekek fejlődéséről egyénileg gondoskodva, keresztény szellemiségben nevelik a kicsiket a Mustármag Családi Napköziben. A Honvéd téren található intézmény 7-től 17 óráig, a szülők napirendjéhez igazodva várja a lurkókat.

2010 februárja óta várja a gyerekeket a Szeged-Honvéd Téri Református Egyházközség fenntartásában működő Mustármag Családi Napközi. A kis csoportokban működő, gyermekekre egyénileg is kiemelt figyelmet fordító intézmény célja, hogy a kicsik a kellemes kikapcsolódás mellett a hagyományos, régi értékek szerint tanítsák. "A családi napközikre vonatkozó törvény nem követeli meg, hogy pedagógusi végzettséggel rendelkező munkatársak vigyázzanak a gyerekekre, mi azonban rendelkezünk a képesítéssel. Itt a Honvéd téren, a belváros szívében bárki könnyen eljuthat hozzánk, könnyen megközelíthetőek vagyunk" - emelte ki

Botházy Kata

napközivezető. Egy évestől tizennégy éves korig tudják fogadni a kicsiket, mivel azonban a környéken viszonylag kevés bölcsőde működik, elsősorban a legfiatalabbnak ajánlják. Egész napos, félnapos, délután pedig alkalmi felügyeletet is vállalnak a Mustármag munkatársai 7-től 17 óra között, a nyitva tartásuk ideje alatt. Állandó jelleggel hét gyerek van a napköziben, rájuk pedig két nevelőnő vigyáz - a kis csoport lehetőséget biztosít arra, hogy minden gyerekkel külön-külön foglalkozhassanak. A játékosan tanító feladatok mellett a német nyelvvel is megismerkedhetnek, amely jelentősen megkönnyítheti a későbbi, iskolai nyelvtanulást. "Keresztény hitben, szellemben foglalkozunk a kicsikkel, minden reggel közös imával kezdjük a napot, a régi értékekre tanítjuk őket" - hangsúlyozta a napközivezető. Fontosnak tartják az egészséges étkezést is, igény esetén bármilyen diétás étrendet biztosítani tudnak a gyermek számára. Emellett Szegeden a Mustármag Családi Napközi a legolcsóbb, amit a későbbiekben is tartani szeretnének, hogy ne csak a tehetősebb, de a rászoruló családok is bátran fordulhassanak hozzájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.