Közélet

Nőt csináltak Zámbó Jimmyből a Kass Galériában + FOTÓK

Nőt csináltak Zámbó Jimmyből a Kass Galériában + FOTÓK

2013. július 22., hétfő
Nőt csináltak Zámbó Jimmyből a Kass Galériában + FOTÓK
drmarias03_ia

Pop-art szemüvegének torzított lencséjén keresztül láttatja velünk a média mindennapos szereplőit DrMáriás, a Tudósok zenekar frontembere. Cicciolina, Putyin, Horn Gyula és Orbán Viktor is felkerült a falra a Kass Galériában vasárnap délután nyílt tárlaton.

A Tudósok "avantgárd-punk" stílusához illő kiállítást mutatott be vasárnap délután a zenekar frontembere,

DrMáriás

Szegeden. "Jaj, de várom már a választásokat!" címmel a THERALTER fesztivál egyik programjaként nyílt tárlaton közszereplők nem közönséges képeit tekinthetjük meg. Színes, pop-art és szoc-art jellegű karikatúráin a művész beléjük égetett attribútumaik alapján fordította ki magukból a szereplőket:

Vlagyimir Putyin

orosz elnök az USA ikonikus szabadságszobrának koronájában,

Cicciolina

öregen és ráncosan,

Zámbó Jimmy

pedig női testben látható. "A művészet egyik célja az is, hogy szembesítsen a valósággal, a minket körülvevő világgal, melynek leggyakrabban látott szereplői köszönnek vissza a képeken - egy kicsit groteszk módon, de mégis ismerősen" - magyarázta a látottakat DrMáriás. A külseje miatt állandóan gúnyolt énekes ezért kapott formás női testet, míg az országát a nyugathoz felzárkóztató orosz elnök fejére is ez okból kerülhetett az egyesült államokat idéző korona. Bár választásokat idéz a kiállítás címe,

Orcsik Roland

irodalomtörténész szavai szerint a képek nem politikai irányvonalat követve sorakoztak fel, DrMáriás "minden irányba harap".

Este 11 órakor a zenekar a Rongy kocsmában is fellépett, ahol legújabb lemezéről adtak elő nótákat. A korong romantikus dalai közül DrMáriás kiemelte a házasok szerelméről szólót, amely szerinte olyan mint a fojtogatás - ennek szellemében a kiállítás résztvevőit egy közös, jókedvű torkon ragadásra is invitálta a művész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.