Közélet

Meleg és száraz idő várható a hétvégi kecskeméti repülőnapon

Meleg és száraz idő várható a hétvégi kecskeméti repülőnapon

2013. július 31., szerda
Meleg és száraz idő várható a hétvégi kecskeméti repülőnapon
augu20vizilegiparade04_gripenkotelek_mti_ksz

A jelenlegi előrejelzések szerint 30-31 Celsius-fok körüli meleg lesz és sem erős szél, sem eső nem várható hétvégén Kecskeméten, az idei Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató idején.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint szombaton és vasárnap is derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 18 fok körül alakul, napközben 31 fokig melegedhet a levegő. Vasárnap 19 fok körüli minimumhőmérsékletre lehet számítani, a nappali maximumok 30 fok körül alakulnak - olvasható az előrejelzésben. Korábban

Borbíró Zoltán

, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjújában azt mondta: a két év kihagyás után augusztus első hétvégéjén ismét megrendezendő nemzetközi repülőnapra, Kecskemétre az eddigi legnagyobb repülőshowt szervezte meg az idén a HM. Elmondta, hogy eredetileg naponta hét óra repülési időt terveztek, ám annyi volt a külföldi jelentkező, hogy 8-tól 19 óráig tartanak majd a repülőprogramok. A légishowban összesen 142 repülőgép és helikopter vesz részt. A Magyar Honvédség légi járművei mellett 22 ország képviselteti magát a rendezvényen. Különlegességnek számít, hogy míg általában három-négy, legfeljebb öt kötelék szokott repülni egy légi bemutatón, a kecskeméti repülőnapon hét kötelék vesz részt. A magyarok mellett orosz, horvát, török, bolgár, olasz és spanyol kötelék is bemutatkozik. A légishow mellett a földön is számos programmal, kiállításokkal várják az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség életével, a most 75 éves légierő történetével, valamint a különböző katonai eszközökkel a kézi lőfegyverektől, a T72-es harckocsiig sok mindennel. Mindezeken felül a gyermekeket játszóházak is várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.