Hírzóna

Légi és földi úton is gyérítik a szúnyogokat

Légi és földi úton is gyérítik a szúnyogokat

2013. július 23., kedd
Légi és földi úton is gyérítik a szúnyogokat
szunyoggyerites

A héten folytatódik Csongrád megyében a szúnyogok gyérítése. A központilag szervezett program szerint zajló folyamat lépéseit a katasztrófavédelem ellenőrzi.

Hétfő este légi és földi úton is szembeszálltak a vérszívókkal a megye több pontján. A szatymazi repülőtérről szállt fel az a repülőgép, amelynek feltöltésénél a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata volt jelen. A felszállást követően a repülő a Tisza mentén az országhatártól haladt, érintve Tiszasziget, Újszentiván, Mártély és Mindszent térségét is. Csongrád térségében is végeztek repülőgépes szúnyoggyérítést hétfő este, azonban az ott feladatot ellátó repülő a Békés megyei Nagyszénásról szállt fel. A földi kémiai irtást is ellenőrizték a katasztrófavédelem egységei. A 300 hektáron végzett csongrádi melegködös irtást a helyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság ellenőrizte az önkormányzat munkatársával, míg az Algyő térségében 50 hektáron végzett munkát a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ellenőrizte, valamint a Hódmezővásárhelyi HTP ellenőre a Mártély térségében végzett földi kémiai irtás elvégzésénél volt jelen. Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.