Sport

Labdarúgás: simán verte a Mártélyt a Makó

Labdarúgás: simán verte a Mártélyt a Makó

2013. július 27., szombat
Labdarúgás: simán verte a Mártélyt a Makó
makohfc_42_mj

Gond nélkül verte megyekettes ellenfelét a Makó együttese második felkészülési találkozóján.

Az NB III-ból kiesett, megyei I. osztályra készülő makói csapat élére

új edző került

a szünetben

Bódi Attila

személyében. A maros-partiaktól öten távoztak (

Puskás Csaba, Kulacsik Tamás, Varga Csaba, Kohajda Gergely, Halász Krisztián

), míg az érkezési oldalon főleg visszatérőket (

Győri András, Bress Balázs, Béres Róbert

és

Sarnyai Róbert

) találunk. A hagymaváros futballistái nem rég kezdték meg a felkészülést a megyeegyes küzdelmekre, ennek jegyében rögtön egy komoly ellenféllel, a Békéscsabai Előrével ütköztek meg, s szenvedtek 4-0-s vereséget, majd homokfocizni ment a csapat Abádszalókra, ahol a hétvégén zajló balatonboglári 16 csapatos döntőbe is bejutott a csapat, de a nagypályás felkészülésre koncentrálva ezt már kihagyták Bódi Attila tanítványai. "Nagyon jól illette a felkészülésünkhöz ez a torna, erőnlétileg is sokat lendített a társaságon, várhatóan jövőre még jobban fókuszálni fogunk erre az eseményre, hiszen az alapozásnál kiegészítőnek tökéletes és a fiúknak is tetszett a jó hangulatú játék, a forróság dacára" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak az újonnan kinevezett vezetőedző. Ezúttal nem voltak próbajátékon új játékosok a maros-mentieknél, a Békéscsaba ellen pályára lépő három szerb játékossal még zajlanak a tárgyalások. A találkozón kidomborodott a hazaiak fölénye az alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben, s már az első félidőben három gólos előnyre tettek szert a makóiak. A második félidőben a lendület kissé alábbhagyott, ami részben a kánikulai hőségnek is köszönhető, azonban így is termeltek még két találatot a hazaiak, míg a korábbi HFC-s

Szűcs Róbert

dirigálta Mártély - amely legutóbb 13-2-es vereséget szenvedett az alaposan megerősített UTC-től - is tudott egy gólt szerezni az 5-1-re végződő találkozón. A Makó felkészülési programja még nem alakult ki teljesen, egyelőre a játékoskeret kialakítására koncentrálnak a klubnál, de folyamatosan tárgyalnak edzőmeccsekről is, egyelőre azonban nem tudni mikor és ki lesz a következő ellenfél.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Makó FC - Rosmarin Kft. Mártély 5-1 (3-0)

Makó, Erdei Ferenc téri stadion.

Makó:

Czirbus - Szilvásy, Győri, Pataki, Horváth G., Kalász, Horváth K., Siket, Tóth T., Bakos, Béres.

Játszott még:

Frank (kapus), Tóth A., Mátó, Méreg.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Makói gólszerzők:

Tóth A. 2, Bakos, Béres, Horváth G. Bódi Attila:

"Az első félidő játékával elégedett voltam, a csapat igyekezett megoldani a kért és megbeszélt feladatokat. A második játékrészben leült a játék, talán a nagy meleg miatt is, kicsit több mozgást vártam. Összességében azonban jó edzőmeccset vívtunk, egy nagyon sportszerű ellenféllel szemben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.