Sport

Labdarúgás: Bernát, Brinszky és Mészáros is aláírt az UTC-hez

Labdarúgás: Bernát, Brinszky és Mészáros is aláírt az UTC-hez

2013. július 17., szerda
Labdarúgás: Bernát, Brinszky és Mészáros is aláírt az UTC-hez

Újabb három játékossal bővült az újszegediek nagypályás kerete. Brinszky Adrián továbbra is irányítja az NB I-es futsalegyüttest.

Múlt héten megírtuk,

a 2013/14-es szezonban az Ujszegedi TC NB I-es futsal-, illetve megyei I. osztályú nagypályás labdarúgócsapatát erősíti az Orosházáról igazolt

Kerepeczki Csaba, Szűcs Dániel

és

Végh Ariel

, valamint a Sándorfalváról igazolt

Bitó Róbert

. Most újabb három játékost szerződtetett az egyesület - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Gidai Sándor

elnök.

Bernát Péter (felső képünkön)

három társával egyetemben Orosházáról érkezik,

Brinszky Adrián

(középen)

Tápéról, míg

Mészáros Zoltán

(alul sárga mezben)

Mórahalomról. Előbbi megszerzésénél sokat nyomott a latban, hogy

Major László

, a Békés megyeiek korábbi trénere vette át az UTC kispadját, míg Brinszkyre hosszú távon építenek a klubnál, továbbra is ő irányítja vezetőedzőként a roppant sikeres élvonalbeli futsalegyüttest.

tape_utc32_gs

A 38 éves Brinszky Adrián az előző idényben 28 mérkőzésen lépett pályára (mindig kezdőként) a Tápéban, s remek szervezőmunkája, gólpasszai mellett 6 találattal segítette megyei bajnoki címhez a gárdát. Korábban többek között Algyőn, Röszkén, Csengelén, Balástyán, a Tisza Volánban, Battonyán és Békésen is megfordult, valamint az NB III-as KITE-Szegednél együtt dolgozott Major Lászlóval. A 31 esztendős Bernát Péter a 2012/13-as pontvadászat során 18 NB II-es bajnokin öltötte magára az Orosháza mezét, 10 gólig jutott. Tavasszal sérüléssel bajlódott, ez meg is látszott az alakulat szereplésén... A KITE-Szegedben anno csapattársa volt Brinszkynek, de ezt megelőzően egyebek mellett Makón, Hódmezővásárhelyen és Békéscsabán futballozott, majd a Szeged 2011-en és a Kiskundorozsmán át vezetett az útja Békés megyébe.

szvse_morahalom_itb-11

A 27 éves Mészáros Zoltán az NB III-as Tisza Volán SC-től igazolt 2011-ben Mórahalomra. A kőkemény védő alapembere volt a megyei bajnoki címet szerzett homokháti alakulatnak, majd 2012/13-ban 18 harmadosztályú mérkőzésen kapott lehetőséget

Tóth Ákostól

, illetve

Csák Zoltántól.

Az újszegediek vezetőedzője, Major László a SZEGEDma.hu-nak elárulta, heti négy edzéssel hangolnak az augusztus 17-én kezdődő pontvadászatra. Az eddigi igazolásaik mellett is akadnak még kiszemeltjeik, most már elsősorban posztokra keresnek futballistákat, akik segíthetnek az NB I-es futsalcsapatnak, illetve hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a nagypályás együttes elérhesse célját, a harmadik-hatodik helyet a megye I-ben. "Rég nem látott erős megye I-re készül Csongrád megye, komoly harc várható, ezért kell még nekünk is izmosítani a keretet. Úgy érzem, az NB III-ból kiesett gárdák mind erősödtek, illetve a megyei I. osztály tavalyi élcsapataival is mind számolni kell. Biztos vagyok benne, hogy növekedni fog a színvonal, s remélem, ezzel együtt a nézőszám is" - mondta a szakember.

Az UTC eddig lekötött felkészülési mérkőzései:

Július 24., szerda 18.00:

UTC - Mezőhegyes

Július 27., szombat 10.00:

UTC, Novi Itebej (szerbiai), Kamut (torna)

Július 31., szerda 18.00:

UTC - Hódmezővásárhelyi FC

Augusztus 3. szombat:

Kistelek - UTC

Augusztus 7. szerda 18.00:

UTC - Tápé

Augusztus 10., szombat 10.00:

Hódmezővásárhelyi FC - UTC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.