Sport

Kosárlabda: a döntőben bukott el a hibátlan Szolnok a Topic Tornán + FOTÓK, VIDEÓ

Kosárlabda: a döntőben bukott el a hibátlan Szolnok a Topic Tornán + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 14., vasárnap
Kosárlabda: a döntőben bukott el a hibátlan Szolnok a Topic Tornán + FOTÓK, VIDEÓ
szurkoloi_kosargala_mj 031

Bár szombaton magabiztosan hozta győzelmeit, a vasárnapi döntőben végül súlyos vereséget szenvedett a Szolnok a Szombathelytől a Szegeden először megrendezett szurkolói Topic Tornán.

Szombaton és vasárnap immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Topic Torna szurkolói kosárlabdaversenyt - a sorozat történetében először Szegeden. "Az egész úgy indult 12 évvel ezelőtt, hogy az Index hírportál magyar és nemzetközi kosárlabdával foglalkozó fórumának tagjai kitalálták, hogy ne csak a virtuális térben 'osszák az észt' egymásnak, hanem személyesen is megismerkedjenek, s megvitassák a sportág aktuális dolgait - szurkolóként. Ez olyan nagy sikert aratott, hogy végül Pakson egy szurkolói kosárlabdatornát rendeztek, ez lett stílusosan elnevezve a Topic Torna. Az esemény hagyománnyá vált, s azóta minden évben összejönnek a drukkerek pattogtatni" - közölte a SZEGEDma.hu-val

Szép Nóra

. A szegedi főszervező elárulta, eredetileg mindig az adott évi bajnokcsapat szurkolói rendezték a tornát, ám mivel általában 4-5 csapat között dől el a bajnoki cím, ezért az utóbbi pár évben áttértek arra a szisztémára, hogy adott szurkolói csoportok vállalják el a szervezést a maguk városában. Így kétszer volt torna Pakson és Körmenden, minden más helyszínen egyszer, Szegeden most van először. http://www.youtube.com/watch?v=1VlGqngAf88 Az újszegedi sportcsarnokban rendezett viadalon Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Paks és Kecskemét szurkolói csapatai képviselték magukat, de érkeztek pattogtatni vágyó drukkerek Dombóvárról, Kaposvárról, Pécsről, Körmendről és Egerből is, a résztvevők sorait erősítve. Az előzetes várakozásokkal ellentétben így csak öt csapat vívott meg egymással egy körmérkőzéses alapszakaszban szombaton, majd a 3. és a 4. a bronzéremért, az 1. és a 2. a végső győzelemért játszott vasárnap.

Amint arról szombaton beszámoltunk

, a Szolnok már az első napon lejátszotta mind a négy mérkőzését, hol magabiztos, hol szoros győzelmeket aratva, s ezzel bebiztosítva alapszakasz-győzelmét. Vasárnap rendezték az alapszakasz utolsó két meccsélt, ahol a fehérváriak legyűrték a Paksot 10 ponttal, majd a már biztosan utolsó Kecskemét a torna legnagyobb meglepetésére legyőzte a Szombathelyieket. A bronzcsatában a Székesfehérvár ismét tízzel verte a paksiakat, majd a döntőben az addig hibátlan szolnokiak végül 17 pontos, meglepően súlyos vereséget szenvedtek a magát alaposan összekapó Szombathelytől, amely így megnyerte a XII. Topic Tornát.

Szegedi csapat végül ugyan nem indult a megmérettetésen, ám a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya, Kiss Zsolt - mint a szegedi kosárlabdaélet egyik autentikus figurája - a szombati tripladobóversenyen részt vett - versenyen kívül. A népszerű Koltinak az első körben nem is akadt legyőzője, ám a szurkolók közül kikerült győztes versenyző, a szolnoki Kovács Attila még egyszer összemérhette tudását a szegediek triplamesterével szemben, akit ezúttal sikerült is legyőznie. A Tisza-parti alakulat vezetőedzője, Bonifert Domonkos pedig nemcsak a díjátadásban, de a szervezésben is besegített, mint a főszervezőtől megtudtuk.

Eredmények:

Szombat: Szolnok – Szombathely 50-47 Paks – Kecskemét 39-28 Székesfehérvár – Szombathely 39-44 Kecskemét – Szolnok 30-45 Szombathely – Paks 53-34 Szolnok – Székesfehérvár 50-41 Kecskemét – Székesfehérvár 35-54 Szolnok – Paks 48-43 Vasárnap: Paks - Székesfehérvár 38-48 Kecskemét - Szombathely 38-29 3. helyért: Székesfehérvár - Paks 57-47 Döntő: Szolnok - Szombathely 48-65

A XII. Topic Torna végeredménye:

1. Szombathely 2. Szolnok 3. Székesfehérvár 4. Paks 5. Kecskemét Különdíjak:A torna legjobb játékosa: Honti Viktor (Szolnok) A Topic Torna All Star csapata (a csapatkapitányok szavazatai alapján): Esztergályos Róbert (Szombathely), Szabó László (Szombathely), Oláh Dániel (Paks), Albrecht Viktor (Székesfehérvár), Hoksza Norbert (Székesfehérvár) A hárompontosdobó-verseny győztese: Kovács Attila (Szolnok)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.