Közélet

Kitüntetések a Szegedi Ítélőtáblán

Kitüntetések a Szegedi Ítélőtáblán

2013. július 1., hétfő
Kitüntetések a Szegedi Ítélőtáblán
Selley-dij_2

Tíz évvel ezelőtt, 2003. július 1-jén kezdődött meg az ítélkezési munka a Szegedi Ítélőtáblán.

Az évfordulóhoz kapcsolódva a táblabíróság vezetése és Bírói Tanácsa kitüntetést alapított: a jövőben minden évben dr. Sélley Sándor-díjjal jutalmazzák azt a bírót és bírósági tisztviselőt, akit a Szegedi Ítélőtábla dolgozói szavazataikkal a legméltóbbnak találnak erre az elismerésre. (

Dr. Sélley Sándor

az 1891-ben létrehozott Szegedi Királyi Ítélőtábla alapító elnöke volt.) A kitüntetést első alkalommal

dr. Kissné dr. Koch Ágnes

, a polgári kollégium nemrégiben nyugdíjba vonult tanácselnök bírója és

Táborosi Péter

az ítélőtábla gondnoka vehette át. Dr. Kissné dr. Koch Ágnes 1973. március 1-jétől dolgozott bíróságon. Előbb a Debreceni Járásbíróságon, majd a Szegedi Járásbíróságon volt fogalmazó, 1977. május 1-jétől a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságra nevezeték ki bírónak. Innen a Szegedi Járásbíróságra került, 1985-től a Csongrád Megyei Bíróság polgári kollégiumának bírójaként, később tanácselnökeként ítélkezett. A Szegedi Ítélőtábla megalakulásakor került 2003-ban az ítélőtáblára, ahol szintén tanácselnökként tevékenykedett. Táborosi Péter 1976. február 16-én lett a Csongrád Megyei Bíróság dolgozója, műszerészként kezelte, javította a bíróság technikai berendezéseit. Később feladatköre bővült, gondnokként felügyelt az ítélkezés zavartalan technikai hátterének biztosítására előbb a Csongrád Megyei Bíróságon, 2003 óta pedig a Szegedi Ítélőtábla megbecsült dolgozója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.