Közélet

Kissé emelkedett a mentők esetszáma

Kissé emelkedett a mentők esetszáma

2013. július 28., vasárnap
Kissé emelkedett a mentők esetszáma

Kis mértékben emelkedett az átlagoshoz képest a mentők esetszáma országszerte a kánikula miatt - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap.

Győrfi Pál

kifejtette, hogy a hőséghullámok idején akár 20 százalékkal is megemelkedhet a riasztások száma. Szombaton átlagosnak mondható és vasárnap is csak a megszokottól kevéssel több hívást kaptak a mentők. Vasárnap Budapesten és környékén 450, országszerte 2200 alkalommal kérték a mentőszolgálat segítségét. A szóvivő elmondta, hogy hétvége lévén, aki tehette otthon, vagy a vízparton hűsölt. A hőséggel összefüggésben hétfőre várható jelentősebb esetszám emelkedés, amikor az emberek dolgozni mennek - tette hozzá Győrfi Pál. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra is az ország legnagyobb részére a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetést adta ki a tartós hőség miatt. Az előrejelzések szerint a kánikula hétfőn tetőzik, több helyen 40 Celsius-foknál is melegebb várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.