Sport

Kézilabda: Mindegía a bajnoki címet célozza a Pickkel

Kézilabda: Mindegía a bajnoki címet célozza a Pickkel

2013. július 24., szerda
Kézilabda: Mindegía a bajnoki címet célozza a Pickkel
nikomindegia_pick24_gs

Különleges nyílt edzéssel kezdte meg felkészülését a Pick Szeged hétfő este népes közönség előtt. Szerdán már a dél-szerbiai hegyek várják a nemzetközi kézilabdás legénységet.

Az újraformálódó Pick Szeged hétfő este mutatkozott be a nagyközönségnek, s

Juan Carlos Pastor

azonnal belecsapott a lecsóba, több mint kétórás, intenzív edzést vezényelt újdonsült gárdájának. A sokszínű tréningen a szurkolók nagy része először láthatta az új szerzeményeket, akik mindannyian meghatározó emberei lesznek az új Pick Szegednek. A spanyol irányítóra,

Niko Mindegíára

különösen fontos szerep hárul majd posztján. "Júniusban érkeztem Szegedre, a városközpontban lakom, így hamar felfedezhettem, hogy nagyon szép helyre kerültem, amit nem véletlenül hívnak a Napfény Városának, hiszen itt mindig süt a nap" - kezdte beszélgetésünket a Pick Szegedben is az 5-ös mezt hordó Mindegía, aki hozzátette, több barátja is kedvezően és elismeréssel nyilatkozott városunkról előzetesen, s környezetről és a klubról is sok jót hallott már. Mint elmondta, még minden nagyon új számára, a csapattársak közül is csak 4-5 játékost ismer egyelőre, honfitársán Parrondón kívül azokat, akik megfordultak Spanyolországban, mint a bosnyák

Vladimir Vranjes

, a montenegrói

Marko Lasica

, vagy a horvát

Alen Blazevic

. "A csapat magyar tagjait csak tévéből ismertem eddig, személyesen nem" - tette hozzá. S hogy mennyire ismeri azt a közeget, amelyben az elkövetkezőkben játszani fog? "A magyar bajnokságból a Picken és a Veszprémen kívül a Tatabányáról és a Csurgóról tudom, hogy nagyon jó csapatok, az otthonukban nehéz nyerni. De mindent meg fogunk próbálni, s én magam is személy szerint. Nem lesz könnyű megszerezni a bajnoki címet, de ez a célom!" - zárta beszélgetésünket a spanyol. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szerdáén a dél-szerbiai Kopaonikban, 10 napos magaslati edzőtáborban folytatja felkészülését, ahonnan visszatérve edzőmeccsek sorát fogja vívni, javarészt hazai környezetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.