Sport

Kajak-kenu: Kammererék nyerték a kajak négyest a válogatón

Kajak-kenu: Kammererék nyerték a kajak négyest a válogatón

2013. július 17., szerda
Kajak-kenu: Kammererék nyerték a kajak négyest a válogatón
ferfikajaknegyes_mkksz

Akárcsak a május végi első fordulóban, szerdán is a Kammerer Zoltán vezette olimpiai ezüstérmes hajó nyerte a férfi kajaknégyesek 1000 méteres küzdelmét a kajakosok és kenusok idei második válogatóversenyén, a szegedi Maty-éren.

A

Kammerer, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel

összeállítású kvartett magabiztosan előzte meg két riválisát, így kiharcolta a világbajnokságon való indulás jogát. Az év fő viadalára augusztus 29. és szeptember 1. között kerül sor a németországi Duisburgban. Kammererék a júniusi, portugáliai kontinensviadalon bronzérmet szereztek. A nyitónapi egy döntő után csütörtökön négy, pénteken nyolc, a szombati zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek a Maty-éri válogatón.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):

férfi K-4 1000 m:

1. Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (Graboplast-Győr, Vasas) 2:48.160 perc 2. Sík Márton, Bozsik Gábor, Boros Gergely, Hufnágel Tibor (EDF Démász-Szeged, ASE, G4S-Honvéd) 2:49.950 3. Kucsera Gábor, Szalai Tamás, Dudás Miklós, Dombvári Bence (FTC, G4S-Honvéd, Bomba AVSE) 2:51.390

A válogató programja:

csütörtök:

elő- és középfutamok 9.00, döntők 15.00

péntek:

elő- és középfutamok 9.00, döntők 15.00 (női K-2 500 m döntő 9.35)

szombat:

elő- és középfutamok 9.00, döntők 14.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.