Közélet

Iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni a tankönyvekért

Iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni a tankönyvekért

2013. július 24., szerda
Iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni a tankönyvekért

A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére - tájékoztatta a könyvtárellátó kedden az MTI-t. A fizetési határidő - a köznevelési államtitkárság kérésére - július 31-ről augusztus 15-re módosult.

A közlemény szerint a kipostázott díjbekérőt augusztus 1-jétől a kijelölt postahivatalokban, valamint az úgynevezett KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd - áll a közleményben. A Magyar Posta Zrt.-vel kötött megállapodás szerint megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetőség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén a szülőknek a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérőt is magukkal kell vinniük. KELLO-pontokat augusztus 1-jéig Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen alakítanak ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetőség lesz. A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15., ám ezután is ki lehet fizetni a tankönyveket, amelyet a tankönyvek átvételekor kell az iskola felé igazolni. A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig teszik közzé a https://tankonyvrendeles.kello.hu/ weboldalon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága június végén szólította fel a KELLO-t arra, hogy július 31-ről augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.