Bulvár

Gépszemle Nagyfán

Gépszemle Nagyfán

2013. július 2., kedd
Gépszemle Nagyfán
traktor

Valamennyi szemlére kiállított gép részt vehet az aratásban – ezt állapította meg a hétfő este a Nagyfa-Alföld Mezőgazdasági és Vegyesipari Kft-nél megtartott gépszemle. A Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai büntetés-végrehajtási objektuma mellett működik a cég mezőgazdasági ágazata: 650 hektáron repcét, őszi búzát, kukoricát és napraforgót is termelnek részben a fogva tartottak bevonásával, de nevelnek pulykát és juhot is.

A gépszemléket - amely az aratást megelőzően minden esetben kötelező megtartani - hagyományosan az esti órákban tartják, ilyenkor jól látható, ha a berendezésekből szikra csap ki. Az ellenőrzést

Dani Gyula

főhadnagy, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadója hajtotta végre, megvizsgálva, hogy valamennyi vontatón legyen érvényes tanúsítvánnyal rendelkező porral oltó készülék, a gépek akkumulátorain legyen védőborítás és a berendezések kipufogóján szikra ne távozzon. A szemlére kiállított kombájn esetében ellenőrzésre került a gép testétől a földig érő lánc is, amely az elektrosztatikus feltöltődéssel szemben biztosít földelést. A vizsgálatról, - amely a traktorok mellett a bálázó gépekre is kiterjedt – hárompéldányos jegyzőkönyv készült, amelyről további másolatok készülnek, amelyeket az aratásban részt vevő gépeken helyeznek el a munkák idejére. Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.