Közélet

Felszámolták az ideiglenes gátakat Szigetmonostoron

Felszámolták az ideiglenes gátakat Szigetmonostoron

2013. július 7., vasárnap
Felszámolták az ideiglenes gátakat Szigetmonostoron

Befejezték a Duna áradása miatt kiépített ideiglenes védművek elbontását Szigetmonostoron, az árvíz utáni fertőtlenítési munkálatok azonban az útépítés miatt szünetelnek - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap.

A megyei katasztrófavédelem közleménye szerint szombaton öt munkagép és öt teherautó segítségével felszámolták a még hátra maradt gátelemek maradványait, így mind az 500 ezer 800 homokzsákot elbontották. Az elmúlt napokban jelentősen lelassult a talajvíz csökkenésének üteme, ezért továbbra is három szivattyút működtet a katasztrófavédelem a területen, egyes részeken szombaton is húsz centiméter magas volt a talajvíz. Még nem térhetett haza tizenkilenc ember, akiket a belvíz miatt kellett kitelepíteni, közülük tizenheten rokonoknál szálltak meg, kettejüknek a Vöröskereszt biztosított szállást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.