Sport

Európa-bajnok a női strandkézilabda-válogatott

Európa-bajnok a női strandkézilabda-válogatott

2013. július 14., vasárnap
Európa-bajnok a női strandkézilabda-válogatott

Európa-bajnoki aranyéremmel hangolt a Világjátékokra a magyar női strandkézilabda-válogatott, Gróz János együttese a dániai Randersben rendezett kontinensbajnokság vasárnapi fináléjában a házigazdákat győzte le 2-1-re.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának vasárnapi tájékoztatása szerint a magyar csapat nagy menetelést produkálva, veretlenül jutott a döntőbe. Ott az első játékrészt a hazaiak nyerték, a másodikban egyenlített a magyar válogatott, a szétlövésben pedig a vendégeknek minden bejött, így a július 25-én kezdődő Világjátékokra újdonsült kontinensbajnokként utazhatnak ki. A Caliban sorra kerülő világversenyen Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli. A női strandkézilabdások legutóbb, amikor kijutottak a Világjátékokra, akkor érmet szereztek: 2005-ben Duisburgban második volt a csapat. A férfi válogatott a hetedik helyen zárta az Eb-t. A magyar női és férfi juniorválogatott ugyancsak kontinensbajnok lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.