Közélet

Életnagyságú LEGO Ferrari a Szeged Plázában + FOTÓK, VIDEÓ

Életnagyságú LEGO Ferrari a Szeged Plázában + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 6., szombat
Életnagyságú LEGO Ferrari a Szeged Plázában + FOTÓK, VIDEÓ
lagoepites_plaza_mj 028

215 000 LEGO elemből épült fel az a Ferrari 150 Italia 2011 versenyautó, melyet mától egészen július 8-ig bárki megtekinthet a Szeged Plázában.

A tűzpiros LEGO Ferrari Budapest, Kaposvár, Győr és Debrecen után utolsó magyarországi állomásaként Szegedre is elgurult. A 2011-es Ferrari 150 Italia elnevezésű versenyautó 1:1 arányú mását Petr Kučera 6 hónapon át tervezte, majd a cseh kladnoi LEGO gyárban összesen 16 munkás közreműködésével 10 nap alatt szerelte össze. A modellautó kockaelemeit acélkeretre ragasztották, kerekeire valódi Pirelli versenygumik, vezetőfülkéjébe pedig biztonsági öv került. A versenyző helyét úgy alakították ki, hogy akár egy felnőtt ember is beleférjen. http://youtu.be/W28Uj81bnXE Az különleges modell bár nem üzemképes, kicsik és nagyok így is a csodájára járnak. Mint azt

Környei Ágnestől

, a WELL PR Ügynökség ügyfélkapcsolati munkatársától megtudtuk, a kiállítási darabbal és a mellette szintén LEGO kockákból épült Forma-1-es pilótákkal bárki lefotózkodhat. Sőt, aki az építéshez is kedvet érez magában, a Shell standjainál időre összerakhat egyet-egyet a hatféle modellautó valamelyikéből. A kis játékok mini-motorral rendelkeznek, melyek háromszori hátrahúzás után akár két méteres távolságra is elgurulnak. Már a délelőtt folyamán akadtak olyan apák és fiúk, akik megpróbálkoztak az összeszereléssel, de láthatóan nem is volt olyan egyszerű, mint első ránézésre tűnt. A ketyegő idő és a kis alkotóelemek a legügyesebb kezeket és elméket is megdolgoztatták.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.