Kultúra

Egy bolond százat csinál Újszegeden

Egy bolond százat csinál Újszegeden

2013. július 15., hétfő
Egy bolond százat csinál Újszegeden
egybolondszazatcsinal

Járai Máté főszereppel tér vissza Szegedre, ahol évekig közönségkedvenc volt. A szolnoki színház vendégjátéka fordulatokban gazdag, kacagtató pillanatokat okoz, igazi családi kikapcsolódás az újszegedi ligetben.

A Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka, az Egy bolond százat csinál című előadás érkezik idén az újszegedi liget romantikus hangulatú, igazi családi szórakozásnak is teret biztosító szabadtéri színpadára. A „zenés bolondságot” július 19-én és 20-án láthatják a nézők. A híres mulatóból, mely a csodás francia riviérán üzemel, kirúgják Dömötört, a pincért, és barátját, Rudit, a karmestert. A két férfi bosszút esküszik, majd nem sokkal később visszatér. Dömötör Suarez gróf, a híres oroszlánvadász képében, a zenész meg egy ismert halbiológus hasonmásaként. Érkezik két csinos amerikai lány is, akik pedig milliomos csemetéknek adják ki magukat, hogy könnyebben tudjanak férjet fogni. A két férfi és a két lány természetesen találkozik, és ezzel a bonyodalmak csak még tovább fokozódnak.

egybolondszazatcsinal02

A darab Jean, a lakáj szerepe

Balázs Péter

igazgató jutalomjátéka – emellett pedig az ő rendezése is az előadás. „Lassan hagyománnyá válik Szolnokon, hogy minden évben műsorra tűzünk egy-egy ilyen stílusú, szórakoztató előadást – mondja az igazgató-rendező. – Ebben a produkcióban az eredeti darab kedves szellemességeit és a helyzetkomikumokból adódó tréfákat egy kissé ironikus perspektívából szerettük volna láttatni.” Az Újszegedi PORT.hu Színpadon bemutatásra kerülő vendégjáték az abszurditás határát súroló jelenetek, pörgő táncok és vidám fordulatok elegye. A szereplők között van az egykori, kedvelt szegedi színész,

Járai Máté

is, aki

Latabár Kálmán

örökébe lépve a történet bonyodalmát okozó kettős szerepben szórakoztatja a közönséget. A színész úgy fogalmazott: különleges kihívás számára a darab, hiszen nem csupán két teljesen különböző karakter bőrébe kell belebújnia, hanem ráadásul még azt is meg kell tudni mutatni, hogy az egyik szerep hogyan játssza a másikat. „A gróf szerepét talán egy picit visszafogottabbnak, kimértebbnek, kevésbé rugalmasnak próbálom meg ábrázolni, míg Dömötör főpincért egy izgágább, mozgékonyabb, vibrálóbb embernek mutatom meg.” További szerepekben láthatjuk többek közt

Kertész Marcellát, Dósa Mátyást, Molnár Nikolettet

. Az előadás látványvilága

Jánoskúti Márta

jelmez- és

Székely László

díszlettervező munkáját dicséri, a koreográfiát

Sebestyén Csaba

jegyzi. Az újszegedi színpad műsorán természetesen az évek óta rendkívül népszerű Szegedixie Gála is megtalálható, ezt július 28-án élvezhetik a nézők. A szokásos két közreműködőn, a Storyville Jazz Band-en és a Molnár Dixieland Band-en kívül fellép még a Jazz Band Ball Orchestra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.