Sport

Brinszky Adrián: az új szezonban fel kell kötni a gatyát!

Brinszky Adrián: az új szezonban fel kell kötni a gatyát!

2013. július 29., hétfő
Brinszky Adrián: az új szezonban fel kell kötni a gatyát!
utc_aramis61_brinszkyadrian_gs

Harmadik élvonalbeli szezonjára készül az UTC Futsal Team. Brinszky Adrián vezetőedző minden eddiginél keményebb szezonra számít.

A megalakulása esztendejének végén NB I-be feljutó, majd szinte egy csapásra meghatározó alakulattá vált UTC Futsal Team az elmúlt két szezonban 6., majd 5. helyen zárt, a magyar kupában pedig az elmúlt két évben rendre a legjobb négy közé jutott és bronzérmet szerzett. A célok idén sem kevesebbek a felsőházi play-offnál, ráadásul minderre alaposan megerősödő kerettel készülhet a gárda, amelynek

állománya idén még jobban lefedi

a megyei I. osztályú, ugyancsak

beerősítő nagypályás együttest

.

Brinszky Adrián

vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről, a csapat előtt álló feladatokról.

- Volt némi mozgás a nyáron, általánosan szólva és első blikkre ítélve minőségi távozókat minőségi érkezők váltottak a csapatban, megújuló gárdát kell összekovácsolnia...

- Ismerkedünk a mezőnnyel és persze a saját keretünkkel, lehetőségeinkkel is itt a felkészülés elején. Sok tényezőt kell idén figyelembe vennünk, úgy mint a nagypályás elfoglaltságokat, vagy a más nagypályás kluboktól behívható játékosaink bevethetőségét. Egészséges, folyamatos terheléssel igyekszünk felkészülni a bajnokságra, egyelőre azonban még nem akarom túlzottan leterhelni futsalosainkat. Egyelőre az ismerkedés, a ráhangolódás a lényeg, hiszen más fronton is elkezdődött számukra a munka megyei klubjaikban. Ugyanakkor mivel csaknem mindenki a megyei I. osztályban futballozik, ezért az olyan dolgok, mint a család, a munka és a magánélet mellett bele kell férjen a futsalos felkészülés is az időbe, úgy érzem ez reális elvárás.

- Ha már megyeegy: az UTC nagypályás csapatába igazolva játékostársként, a pályán belülről láthatja idén futsalosait...

brinszkyadrian_gs

- Így van és ez nekem is jó, hiszen testközelből láthatom, hogy a fiúk milyen terhelést kapnak, és kontrollálhatom, milyen fizikai állapotban legyenek - az biztos, hogy e tekintetben jelenleg nagyok a különbségek a csapaton belül.

- Új csapat épül tehát az új szezonra, de milyen is lesz ez az új szezon, milyennek látszanak az erőviszonyok?

- Az elmúlt években mindig letettünk valamit az asztalra, s idén bizony nagyon kemény bajnokságra számíthatunk, tehát alaposan fel kell kötni azt a bizonyos alsóneműt, hogy a felsőházi rájátszás résztvevői lehessünk - természetesen azon leszünk, hogy ezt megvalósítsuk. Az erőviszonyok? A Győr egymaga az élmezőny, ugyanakkor a Berettyóújfalu komoly kihívókat kapott a megerősödött Dunakeszi és a MAFC képében. Az Aramisszal bizonyosan számolni kell továbbra is, és Szombathelyen is nagyon megerősödtek három válogatott leigazolásával. Ott van még a fiatal Rákosmenti FC és a Veszprém is, amely kiesése ellenére a megszűnt Cső-Montage jogán indulhat újra, ráadásul annak a

Madarász Jánosnak

az irányításával, aki a válogatott gólrekordere mind a mai napig. Az ismét 12 csapatos mezőny rájátszása sokkal izgalmasabbra várható, mint az elmúlt idényben. Nagyon várom a szezonkezdetet, persze bele kell még rázódnia mindenkinek, de bízom benne ez sérülésmentesen sikerülni fog.

- Hogyan fog kinézni a felkészülés programja?

- Nagypályán kedd, szerda, péntek ritmusban edz a megyeegyes nagypályás csapat, így hétfőn és csütörtökön fognak zajlani a futsaltréningek - a hétvégi edzőmeccsek miatt egyelőre minden edzésnapon egyszer. A bajnoki rajt előtt 2-3 héttel szeretnénk pár edzőmeccset vívni, de egyelőre még, itt az elején nem fogunk játszani. Az biztos, hogy a Berettyóújfaluval és a Békéscsabával már lebeszéltünk felkészülési meccset, tervezzük az SZTE EHÖK SE-vel is, és tartjuk a kapcsolatot a szentesi és vásárhelyi futsalosokkal is, akik várhatóan el fognak indulni az NB II-es bajnokságban. Ezzel a felkészülésüket mi is tudnánk segíteni, ráadásul ez számunkra duplán jó lenne, hiszen nem titok, a régióra mint vonzáskörzetünkre is tekintünk természetesen: ha feltűnne egy-két tehetség, viszonylag közelről tudnánk őket leigazolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.