Kultúra

Az operaház fantomjával folytatódik a Szabadtéri

Az operaház fantomjával folytatódik a Szabadtéri

2013. július 12., péntek
Az operaház fantomjával folytatódik a Szabadtéri

Az egyik legnépszerűbb musical, Az operaház fantomjának koncertváltozatával folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok programja, az előadást szombaton Szirtes Tamás rendezésében láthatja a Dóm tér közönsége.

A Kossuth- és Jászai-díjas rendező az MTI-nek elmondta,

Gaston Leroux

a mindent elsöprő szerelemről és szenvedélyről szóló "vad romantikus" történtét többen is földolgozták,

Andrew Lloyd Webber

1986-ban Londonban bemutatott musicaljének sikere azonban minden korábbi változatét felülmúlta. A Madách Színház pontosan tíz esztendeje mutatta be a mű non-replika változatát, vagyis a magyar közönség teljesen új rendezésben, jelmezekkel és díszlettel láthatta és láthatja azóta is a musicalt. Az operaház fantomja – melyet idén novemberben már a hétszázadik alkalommal játszanak majd – sorsfordító volt a teátrum számára is, a Madách ezzel indult el a zenés színház irányába, és vált az ország legjobbjává a műfajban – hangsúlyozta a művész. A Dóm téren bemutatandó koncertváltozatban a zene – amely Andrew Lloyd Webber talán legjobb alkotása – a maga teljességében érvényesülhet. A fantom szerepében

Sasvári Sándor

lép fel, a női főszerepet, Christine-t

Fonyó Barbara

énekli, Raoulként pedig

Bot Gábort

láthatja-hallhatja a közönség.

Szirtes Tamás

elárulta, boldog lenne, ha Az operaház fantomját teljes díszlettel, jelmezzel bemutathatnák a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Ehhez azonban számos technikai problémát meg kell oldani: hatalmas a darab szcenikai igénye, egy komplett zsinórpadlást kellene varázsolni a Dóm tér csillagtetős színpada fölé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.