Sport

Az első sárkányok már a habok közé csaptak vasárnap + FOTÓK

Az első sárkányok már a habok közé csaptak vasárnap + FOTÓK

2013. július 21., vasárnap
Az első sárkányok már a habok közé csaptak vasárnap + FOTÓK
sarkany_hajo_mj 017

Vasárnap délelőtt lezajlottak a Szegedi Nemzetközi Sárkányhajó Kupa versenyei, amelyek a keddtől vasárnapig tartó szegedi világbajnokság előfutamai is egyben.

Sárkányhajóversennyel hangolhattak a délutáni kamionos gyorsulási versenyre a Huszár Mátyás rakpartra kilátogatók vasárnap délelőtt. A sárkányok versenye egyben a keddi megnyitó után szerdán elrajtoló sárkányhajó-világbajnokság előfutama is volt, amelyen magyar egységek mellett kanadai és angol evezőlapátok is a vízbe csaptak. A viadalon a profik között a magyar szabadidős csapatok számára is nagy volt a tét, hiszen az első három helyezést elérő legénységek kivívták a lehetőséget, hogy a világbajnokságon megküzdjenek a budapesti, szombathelyi és fadd-dombori selejtezők továbbjutóival. A világbajnokság megnyitójára kedden kerül sor a Huszár Mátyás rakpart este 18 órától, ekkor gyülekeznek a nemzetközi csapatok a Klauzál téren és innen együtt vonulnak át a rakpartra, amely felett 19 órától Besenyei Péter műrepülő pilóta tart látványosnak ígérkező bemutatót. A megnyitót 20 órakor kezdődő utcabál zárja. A versenyek közül a július 24-i első nap eseményeit is az élő Tiszán rendezik, ezek a 2000 méteres futamok lesznek, az összes többi megmérettetésre a Maty-éren kerül sor. A tiszai futamok megtekintése ingyenes.

A program:

Megnyitó:

Július 23: 18.00: A csapatok a Klauzál térről a Huszár Mátyás rakpartra vonulnak a megnyitóra 19.00: Besenyei Péter műrepülő bemutatója 20.00: Utcabál

Tiszai verseny:

Július 24: 2000 m

Maty-éri versenyek:

Július 25: 1000 m Július 26: 500 m Július 27: 200 m Július 28: 500 m

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.