Közélet

Augusztusban is lesz parlamenti ülés

Augusztusban is lesz parlamenti ülés

2013. július 31., szerda
Augusztusban is lesz parlamenti ülés
parlament01_gs

Várhatóan augusztusban rendkívüli ülést tart az Országgyűlés, mert a szeptemberi tanévkezdés előtt a pedagógus-életpályamodell bevezetéséhez szükség lesz a köznevelési törvény módosítására - írta a Népszava szerdán.

A lapnak a köznevelési államtitkárság arról nem adott tájékoztatást, hogy augusztusban mikor hívhatják össze az ülést. Az oktatási kabinet szerint a pedagógus-béremelés, az új munkaidő-számítás és a minősítési rendszer bevezetéséhez a jogszabály-módosítás mellett a pedagógus-előmeneteli rendszer és az új munkarend végrehajtási szabályait rögzítő kormányrendelet kiadására is szükség lesz. Az Országgyűlés honlapján egyelőre nincs információ az augusztusi ülés időpontjáról, amelyet a hatályos házszabály szerint a köztársasági elnök, a kormány vagy a képviselők egyötödének írásbeli kérelmére hívhat össze a parlament elnöke - írta a Népszava.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.