Közélet

A hétvégén is meleg lesz, de záporok, zivatarok is várhatók

A hétvégén is meleg lesz, de záporok, zivatarok is várhatók

2013. július 4., csütörtök
A hétvégén is meleg lesz, de záporok, zivatarok is várhatók
felhoszakadas_eso_zivatar_02_gs

A hétvégén is meleg lesz, 30 Celsius-fokos maximumok várhatók, de többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken a többórás napsütés mellett helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Egy-egy intenzívebb zivatart felhőszakadás is kísérhet, emiatt péntekre több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. E szerint Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, és Veszprém megyében egy-egy zápor, zivatar során rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék is lehullhat. A szél is megélénkül, nyugaton időnként meg is erősödik. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 18 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Szombaton napos és erősebben gomolyfelhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen várható zápor, zivatar. A szél északnyugaton megerősödhet, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számítani lehet. A minimum-hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 25 és 30 fok között alakulnak. Vasárnap a napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, ekkor is több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, nappal 26-31 fokig melegszik a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.