Közélet

Virágládákkal „fogta fel” a képviselő a Hiúz utca átmenő forgalmát + FOTÓK

Virágládákkal „fogta fel” a képviselő a Hiúz utca átmenő forgalmát + FOTÓK

2013. június 26., szerda
Virágládákkal „fogta fel” a képviselő a Hiúz utca átmenő forgalmát + FOTÓK
utlezaras02_gs

Lezárták a szegedi Vadaspark Lakóparkban a Hiúz utca Napfénypark felé vezető szakaszát, megszűnik az átmenő forgalom – egyelőre a nyári szünet végéig biztosan.

Egy tavaszi lakossági fórumon bólintottak rá nagy többségben a Vadaspark Lakópark ott megjelent lakói, hogy egy régi problémát orvosoljanak úgy – ahogy azt más lakóparkokban is tették –, hogy megszüntetik a bevásárlóközpont (Napfénypark) irányába megnövekedett átmenő forgalmat, és virágládákkal zárják le az utca egyik szakaszát. A zsákutcatábla már kedden kikerült, a virágládákat pedig szerda reggel helyezték le a környezetgazdálkodási kft. munkatársai

Nógrádi Tibor

helyi önkormányzati képviselő irányításával. „Közlekedésszervezési okokból szükséges ezt a lépést most megtenni, mivel a lakópark utcáit nem erre a nyüzsgésre tervezték, zajos és balesetveszélyes lett a környék, azért, mert a Laktanya utcában nem lehet balra fordulni, és a Napfényparkba Röszke felől érkező bevásárolni igyekvők a Petőfi sugárút helyett erre kanyarodnak, hogy spóroljanak pár száz métert, és kikerüljenek egy közlekedési lámpát. Az útvonal egy játszótér mellett vezet, a gyerekek fokozott balesetveszélynek vannak kitéve. Egyelőre a nyári szünetre, három hónapra helyeztük ki a ládákat, addig felmérjük az új helyzetet. Arra kérjük az itt lakókat, hogy a tapasztalatokat az általuk is ismert fórumra küldjék el. Önkormányzati képviselőként vallom, a legrosszabb döntés, ha nincs döntés, a behajtani tilos tábla nem segített, most megpróbáljuk, mire vezet ez a módszer” – nyilatkozta a helyszínen portálunknak a képviselő, aki a lakosok igényéről, a lezárás okairól, időtartamáról tájékoztatta az út tulajdonosát, a Real Hungary Nyrt-t. A virágládákat úgy helyezték ki, hogy a kerékpárok elférjenek köztük, a tartalmukat pedig szép növényekkel töltik majd meg.

„Mindenféle jogi lépésekkel próbálkoztunk már, de nem vezetett eredményre, a gyerekeinkre nem egyszer dudáltak már rá, erre járnak át a játszótérre, és a kukák mögött gyakran nem is lehet őket észrevenni. Így most közel ugyan akkora távolság a Petőfi felől megközelíteni a bevásárlócentrumot, mint most a lakóparkban kanyarogni” – mondta el a környéken lakó Eszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.